Приготувати на зиму часникові стрілки можна різними способами, серед яких: засолювання, маринування, заморозка, повністю, через м'ясорубку, шматочками, з різними продуктами чи власними силами. Їх додають у супи та борщі, у рагу та запіканки.

При цьому найцікавішим способом заготівлі вважається той, при якому стрілки подрібнюють блендером або в м'ясорубці до стану паштету. Змішують при цьому тільки із сіллю, щоб не забивати смаку. Зберігають у банках у холодильнику. Така паста гарна, як намазка. До неї можна додавати інші інгредієнти. Змішувати з іншими видами, отримуючи нову закуску, наприклад з печінковим паштетом.

Щоб приготувати на зиму закуску з часникових стрілок через м'ясорубку, знадобиться лише два інгредієнти:

  • часникові стрілки – 500 грам;
  • сіль - 2 стол.

Важливо!

  • Найкраще збирати стрілки наприкінці травня або на початку червня, коли стрілки та бульбочки ніжні та соковиті.
  • А ось щільні та жорсткі стрілки не підійдуть для заготівлі.

Часникові стрілки вимийте в теплій воді і розкладіть на паперовому рушнику, щоб стекла вода, і вони обсохли. Після цього відокремте бульбашки від стрілок, вони нам не знадобляться.

Підготовлені часникові стрілки наріжте на невеликі шматочки. Це дозволить легко їх пропустити через м'ясорубку.

Підготовлені часникові стрілки прокрутіть через м'ясорубку з дрібними ґратами. Якщо хочете, щоб маса була одноріднішою, пропустіть часникову масу через м'ясорубку ще раз.

У часникову масу додайте|добавляйте| сіль|соль| і перемішайте. Залишіть масу на 10-15 хвилин до виділення соку та розчинення солі. Сіль беріть велику, не йодовану, не дрібну, щоб масу не пересолити та заготівля не зіпсувалася.

У підготовлені банки розкладіть часникову масу вгору і щільно утрамбуйте. Закрийте банки кришками і заберіть на зберігання холодильник. При використанні приправи з часникових стрілок врахуйте, що вони добре солоні, тому потрібно буде зменшити кількість солі при приготуванні.

З цією приправою також добре поєднується базилік, орегано та кріп. Найкраще масло для приготування – оливкова або кукурудзяна.

Використання пасти з часникових стрілок:

  • Змішайте пасту з часникових стрілок з оливковою олією та додайте до варених макаронних виробів. Страву можна також посипати пармезаном та свіжою зеленню.
  • Використовуйте пасту як основу маринаду. Просто змішайте її з олією, соєвим соусом та спеціями. Замаринувати можна рибу та м'ясо.
  • Додайте пасту з часнику в супи або рагу для насиченого смаку та аромату.
  • Пасту з часникових стрілок можна подати на підсушеному хлібі або тостах, особливо якщо змастити їх вершковим маслом або м'яким сиром.

Читайте також:

Соковитіша та хрумка: рецепт швидкої маринованої капусти шматочками в банку

Він ідеально підійде для м'яса та салатів: рецепт найсмачнішої маринованої цибулі на зиму без стерилізації.

Цією закускою баба Віра славилася на все село: рецепт хрустких маринованих огірків із додаванням горілки