Домашній кетчуп – це завжди смачно. Навіть ті магазинні кетчупи, які не мають консервантів, не можуть похвалитися присмаком домашнього томатного соусу.
Помідори – 2 кг;
Цибуля ріпчаста - 200 грам;
Яблука – 250 грам;
Столовий оцет – 80 мл;
Гвоздика – 0.25 чайн.л.;
цукор – 220 грам;
Поварена сіль (без гірки) – 1 стол.
Кориця - 0.5 чайн.
Перець гострий мелений - 2 чайні л.
  • З цієї кількості продуктів виходить 1 літр готового кетчупу.
Кетчуп не повинен бути рідким, тому відберіть максимально м'ясисті та стиглі помідори.

Помідори промийте і пропустіть через соковитискач, який на виході дасть чистий сік помідорний без макухи.

Цибулю очистіть від лушпиння і розріжте на 4 частини.

Яблука помийте, зніміть з них шкірку, також розріжте на 4 частини та виріжте серцевину.

Подрібніть цибулю та яблука в м'ясорубці або блендері в кашку.

Якщо хочете зробити кетчуп гострішим, то можна додати перчик чилі, подрібнивши його разом із цибулею та яблуками.

Далі томатне пюре і яблучно-цибулеву кашку відправляємо в зручну і каструлю, що підходить за розміром, перемішуємо.

Поставте каструлю на помірний вогонь і як тільки маса закипить, потрібно додати сіль, цукор, оцет, корицю, гвоздику та мелений перець.

Все ретельно перемішайте та уварюйте кетчуп до потрібної густоти при регулярному помішуванні – приблизно дві години.

Розлийте готовий гарячий кетчуп стерилізованими баночками потрібного розміру та закочуємо стерилізованими кришками. Гарячі банки переверніть дном догори, накрийте ковдрою і дайте охолонути повністю.

Домашній кетчуп стане смачним та ароматним доповненням будь-якої страви, особливо добре підійде до м'яса та риби.

Читайте також:

Соковитіша та хрумка: рецепт швидкої маринованої капусти шматочками в банку

Він ідеально підійде для м'яса та салатів: рецепт найсмачнішої маринованої цибулі на зиму без стерилізації.

Цією закускою баба Віра славилася на все село: рецепт хрустких маринованих огірків із додаванням горілки