- З цієї кількості продуктів виходить 1 літр готового кетчупу.
Помідори промийте і пропустіть через соковитискач, який на виході дасть чистий сік помідорний без макухи.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЦибулю очистіть від лушпиння і розріжте на 4 частини.
Яблука помийте, зніміть з них шкірку, також розріжте на 4 частини та виріжте серцевину.
Подрібніть цибулю та яблука в м'ясорубці або блендері в кашку.
Якщо хочете зробити кетчуп гострішим, то можна додати перчик чилі, подрібнивши його разом із цибулею та яблуками.
Далі томатне пюре і яблучно-цибулеву кашку відправляємо в зручну і каструлю, що підходить за розміром, перемішуємо.
Поставте каструлю на помірний вогонь і як тільки маса закипить, потрібно додати сіль, цукор, оцет, корицю, гвоздику та мелений перець.
Все ретельно перемішайте та уварюйте кетчуп до потрібної густоти при регулярному помішуванні – приблизно дві години.
Розлийте готовий гарячий кетчуп стерилізованими баночками потрібного розміру та закочуємо стерилізованими кришками. Гарячі банки переверніть дном догори, накрийте ковдрою і дайте охолонути повністю.
Домашній кетчуп стане смачним та ароматним доповненням будь-якої страви, особливо добре підійде до м'яса та риби.
Читайте також:
Соковитіша та хрумка: рецепт швидкої маринованої капусти шматочками в банку