Соковита свинина по-українськи у буряковому соусі – традиційна українська страва, яка готується із простих та доступних інгредієнтів. Буряковий квас - це освіжаючий напій з кислуватим смаком, а свинина в цьому квасі - це ситна та ароматна страва зі свинини та бурякового квасу.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДетальніше про приготування найбільш соковитої свинини по-українськи у буряковому соусі читайте в нашому матеріалі.
Для приготування найбільш соковитої свинини по-українськи у буряковому соусі нам знадобиться:
- Свиняча грудинка - 500 г
- Буряковий квас – 1 літр
- Цибуля ріпчаста - 1 головка
- Черствий хліб – 100 г
- Сіль за смаком
Для початку слід приготувати буряковий квас:
- Очистіть 2-3 невеликі буряки, наріжте їх тонкими скибочками і покладіть у скляну банку.
- Додайте шматочки житнього хліба з скоринкою і залийте теплою водою. Якщо житнього хліба немає, можна використовувати 1/2 чайної ложки сухих дріжджів та 1 столову ложку цукру, розведені у теплій воді.
- Вилийте суміш у банку з буряком і додайте теплої води на 2 пальці нижче краю банки.
- Залишіть банку у теплому місці (при температурі не нижче 18-20 градусів) на 5 днів.
- Готовий квас процідіть і перелийте у пляшки. Зберігайте у холодильнику.
Спосіб приготування найбільш соковитої свинини по-українськи у буряковому соусі:
- Свинячу грудинку для приготування соковитої свинини по-українськи у буряковому соусі наріжте великими шматками і обсмажте на смальці до золотистої скоринки.
- Перекладіть м'ясо в сотейник, додайте цибулю, нарізану півкільцями, і сіль.
- Залийте буряковим квасом і тушкуйте на середньому вогні під кришкою протягом 1 години.
- За 15 хвилин до готовності додайте тертий черствий хліб.
- Подавайте соковиту свинину українською у буряковому соусі гарячою з гарніром із гречаної або пшеничної каші.
Читайте також:
Якщо звичайна вам вже набридла: рецепт ситної гречки з куркою у рукаві
Завжди виходить ніжний і соковитий: рецепт чудового свинячого шашлику в мультиварці