Курячі серця з баклажанами - смачна повсякденна страва, яку можна подавати як підливу до гарнірів.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, щоб приготувати тушковані баклажани з курячими сердечками та сиром, підготуємо насамперед необхідні продукти:
- курячі серця - 330 г;
- баклажан – 280 г;
- помідори – 200 г;
- часник – 4 зубчики;
- сир твердий – 55 г;
- олія рослинна - 30 мл (2 ст. ложки);
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений - за смаком;
- лавровий лист – 2 шт.;
- перець чорний горошком – 1/3 ч. ложки;
- чебрець свіжий - 4-5 гілочок;
- петрушка свіжа (для подачі) – 10 г.
Курячі серця очищаємо від судин та надлишків жиру (в очищеному вигляді – 300 г) і перекладаємо в каструлю.
Додаємо лавровий лист та чорний перець горошком. Солимо (1/4 ч. ложки). Вливаємо невелику кількість води.
Після закипання варимо потрошки на невеликому вогні близько 30 хвилин до готовності.
Часник очищаємо та подрібнюємо ножем.
Помідори розрізаємо на дві частини. Кожну половинку натираємо на великій тертці, залишаючи шкірку в руці.
Баклажани викладаємо в розігріту з олією сковороду. Обсмажуємо на невеликому вогні, періодично помішуючи, 4-5 хвилин до м'якості.
Додаємо подрібнений часник.
Подрібнені помідори, чебрець і сіль відправляємо у сковороду.
Перемішуємо і гасимо 2-3 хвилини без кришки.
Готові курячі серця дістаємо з каструлі. Трохи остудити, кожне серце розрізаємо навпіл.
Серця перекладаємо до овочів. Перемішуємо.
Готуємо на невеликому вогні 2-3 хвилини.
Сир натираємо на середній тертці. Посипаємо вміст сковороди сиром.
Вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою сковороду і залишаємо на 2-3 хвилини, щоб сир розплавився.
Тушковані баклажани з курячими серцями і сиром розкладаємо по порціях і посипаємо подрібненою петрушкою.
Подавати страву краще гарячою, можна з гарніром з картоплі, рису або просто зі свіжим хлібом.
Читайте також:
Це дуже важливий знак: що означає, якщо на вашому городі чи на дачі почали рости гриби