Оселедець - це один із найпопулярніших продуктів в українській кухні. Її можна приготувати різними способами, але один із найсмачніших та оригінальних – рулет із оселедця зі сметаною та овочами.

Докладніше про приготування фаршированого оселедця читайте у нашому матеріалі.

Для приготування фаршированого оселедця нам знадобиться:

  • 2 філе оселедця
  • 1 морква
  • 1 солодкий перець
  • 1 яйце
  • 1 цибулина
  • 1 столова ложка желатину
  • 200 г сметани
  • сіль, перець, лимонний сік за смаком
  • зелень для прикраси

Спосіб приготування фаршированого оселедця:

  1. Морква та яйце відварюємо до готовності для фаршированого оселедця. Моркву очищаємо та нарізаємо кубиками. Яйце охолоджуємо та нарізаємо кубиками.
  2. Перець нарізаємо кубиками. Цибулю дрібно шаткуємо.
  3. Оселедець обробляємо на філе, видаляємо хребет та дрібні кістки.
  4. Желатин заливаємо 40 мл холодної води та залишаємо на 10 хвилин. Потім нагріваємо до розчинення желатину, не доводячи до кипіння.
  5. У мисці з'єднуємо сметану, желатин, моркву, перець, цибулю, яйце, сіль, перець та лимонний сік до смаку. Добре перемішуємо все для фаршированого оселедця.
  6. На харчову плівку викладаємо одне філе оселедця внутрішньою стороною догори. Викладаємо зверху половину сметанно-овочевої маси. Зверху кладемо нарізані тонкими пластинками огірки.
  7. Потім викладаємо другу частину сметанно-овочевої маси та накриваємо другим філе оселедця внутрішньою стороною донизу.
  8. Щільно загортаємо рулет харчовою плівкою та прибираємо в холодильник на ніч.
  9. Наступного дня дістаємо рулет із холодильника та нарізаємо гострим ножем.
  10. Прикрашаємо рулет з фаршированого оселедця за бажанням та смаком.

Читайте також:

Якщо звичайна вам вже набридла: рецепт ситної гречки з куркою у рукаві

Гості розбирають їх за пару хвилин: рецепт фуршетних рулетиків із оселедця з плавленим сирком та солоними огірками

Завжди виходить ніжний і соковитий: рецепт чудового свинячого шашлику в мультиварці