Ситна гречка з куркою в рукаві - це страва, яка ідеально підходить для тих, хто хоче швидко та смачно приготувати обід чи вечерю. Воно виходить соковитим та ароматним, а готувати його зовсім нескладно.

Страва готується в рукаві для запікання, що дозволяє зберегти всі корисні властивості продуктів і зробити їх смачнішими.

Детальніше про приготування ситної гречки з куркою в рукаві читайте в нашому матеріалі.

Для приготування ситної гречки з куркою в рукаві нам знадобиться:

  • 1 склянка гречаної крупи
  • 300 г курячих стегон
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • сіль
  • перець
  • рослинна олія

Спосіб приготування ситної гречки з куркою в рукаві:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів для приготування гречки з куркою в рукаві.
  2. Промийте гречку і відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.
  3. Наріжте курячі стегна невеликими шматочками для ситної гречки з куркою в рукаві.
  4. Очистіть цибулю і моркву, наріжте цибулю півкільцями, а моркву - кружальцями.
  5. Перекладіть гречку в миску, додайте сіль, перець та олію. Перемішайте.
  6. Рукав для запікання закріпіть з одного боку, помістіть у форму для запікання.
  7. Викладіть у рукав гречку з куркою та овочами.
  8. Влийте 300 мл гарячої води.
  9. Закріпіть рукав з іншого боку.
  10. Покладіть заготовку в духовку та запікайте 25 хвилин.
  11. Після цього дістаньте форму з духовки, переверніть рукав на інший бік і поверніть духовку ще на 25 хвилин.
  12. Готову страву дістаньте із духовки, обережно відкрийте рукав і перемішайте.
  13. Розкладіть ситну гречку з куркою в рукаві по тарілках і подавайте до столу.

Примітки:

  • Замість курячих стегон можна використовувати філе курячої грудки або інші частини курки.
  • Щоб гречка вийшла більш розсипчастою, можна додати до неї трохи вершкового масла чи сметани.
  • Для аромату можна додати у страву трохи зелені, наприклад, кропу чи петрушки.

Читайте також:

Такого ви точно не куштували: рецепт прозорого холодцю по-одеськи, який закохуються з першої порції.

Навіть одного тазика вам буде мало: старовинний рецепт найсмачніших вареників по-гуцульськи

Від такої смакоти ніхто не відмовиться: рецепт салату з крабових паличок та печінки тріски