Хтось вважає голубці повсякденною стравою та зручною заготівлею на вечерю, тому готує одразу багато голубців та заморожує. Однак у багатьох українських сесіях ця страва присутня на новорічному столі.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяНасамперед розкладаємо на робочому столі всі необхідні та вказані у списку продуктів інгредієнти. Рекомендується дотримуватися кількості та всіх зазначених пропорцій у рецепті.
Гриби сухі білі – 50 г | ||
Капуста білокачанна – 1 головка | ||
Крупа перловая – 1 стакан | ||
Сало свіже – 50 г | ||
Цибуля ріпчаста середнього розміру – 1 шт. | ||
Олія вершкове – 30 г | ||
Яйця – 2 шт. | ||
Нежирний свинячий фарш – 200 г | ||
Сметана - 150 гр | ||
сіль | ||
Перець чорний мелений | ||
Майоран - щіпка | ||
Сметана для подачі | ||
Зелень кропу – 2-3 гілочки |
Відварити до готовності перлову крупу. Її краще замочити наперед на 2-3 години. Якщо не розрахували кількість води, то зайву воду з каші злийте. Сухі гриби замочити, а потім відварити. Гриби вийняти, але відвар не виливати. Гриби дрібно посікти.
Дрібно нарізати сало. Витопити його на сковороді. Шкварки прибрати. На витопленому салі обсмажити перлову крупу 7-10 хвилин.
Змішати зі смаженими грибами та свинячим фаршем. Посолити, поперчити, додати|добавляти| майоран. Збити яйця і змішати з|із| начинкою.
Далі необхідно начинку закрутити в підготовлене капустяне листя.
Голубці укласти в сотейник. Приготувати заливку. Для цього змішати грибний відвар зі сметаною, посолити та поперчити. Залити голубці.Гасити голубці на невеликому вогні до готовності. Час залежить від капусти, величини голубців і може затягнутися до 2-х годин.
Готові голубці полити сметаною та посипати рубаним кропом.
Читайте також:
Соковито, ніжно та апетитно: рецепт лінивих голубців, приготовлених у молочному соусі
Такої принади ви ще не пробували: рецепт "лінивих" голубців з гарбузом та курячим філе