В це складно повірити, але італійці ще з XVIII століття є традиційною італійською стравою. Щоправда, в Італії при згадці голубців мають на увазі трубчасті макарони, які виготовляються з м'якого борошна пшеничного і заповнюються різними начинками.

Так, традиційно, начинка для італійських голубців включає м'ясну фаршеву начинку, таку як яловичина, свинина або курка, з додаванням різних спецій і трав. Ця начинка зазвичай поєднується з сиром, таким як рікотта або моцарелла, та томатним соусом.
При цьому сьогодні є безліч варіацій італійських голубців. Деякі додають овочі, такі як шпинат чи гриби, інші воліють використовувати морепродукти, такі як креветки чи лосось. Ця страва також може бути адаптована для вегетаріанців, замінивши м'ясну начинку на овочеву.
А ще є рецепт оцінь схожий на голубці у розумінні українців, однак у них замість рису використовуються макарони.

м'ясо 300 Містер
капуста білокачанна 800 Містер
паста 100 Містер
цибуля ріпчаста 1 шт.
погано почуватися 1 ст. ложка
томатне пюре 2 ст. ложки
крем 2 ст. ложки
вершкове масло 2 ст. ложки
зелень за смаком
сіль за смаком

Пропустіть м'ясо через м'ясорубку. Відваріть макаронні вироби (у вигляді рису, зірочок або квіточок) до напівготовності, промийте під проточною водою і відкиньте на друшляк, щоб стекла вода.

Перемішайте м'ясо з макаронними виробами, посоліть і поперчіть до смаку. Подрібніть цибулину і підсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору і перемішайте з фаршем.

Відірвіть листя від вилка і проваріть їх в окропі 5-7 хвилин, щоб вони стали м'якими. Розкладіть їх на столі, щоб охолонули, і обережно відбийте потовщення біля основи.

Загорніть фарш на зразок конверта в капустяні листи. Потім злегка обсмажте їх на сковороді, покладіть у глибоку каструлю.

Підготуйте соус. Просмажте на сковороді сметану, томатне пюре, борошно. Додайте 1 склянку води, посоліть до смаку, отриманим соусом залийте голубці. Поставте їх гасити на повільному вогні під кришкою на 20 хвилин. Можна поставити в духовку, але не накривайте кришкою.

Читайте також:

Захочеться з'їсти всю каструлю: рецепт найсмачніших голубців з квасолею, м'ясом та рисом у соусі з помідорів

Соковито, ніжно та апетитно: рецепт лінивих голубців, приготовлених у молочному соусі

Такої принади ви ще не пробували: рецепт "лінивих" голубців з гарбузом та курячим філе

Вас благатимуть розкрити цей секрет: рецепт ніжних голубців з яловичиною та булгуром з йогуртовим соусом