"Живчик" - це освіжаючий фруктовий напій, який люблять багато дітей та дорослих. Його можна купити в магазині, але набагато смачніше та корисніше приготувати його самостійно.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про приготування домашнього "живчика" з пізніх сортів яблук читайте у нашому матеріалі.
Для приготування домашнього "живчика" з пізніх сортів яблук нам знадобиться:
- 18 кг яблук
- 15 л води
- 600 г цукру
- 1-3 ч. л. лимонної кислоти
Спосіб приготування домашнього "живчика" з пізніх сортів яблук:
- Яблука добре промиваємо і нарізаємо на невеликі шматочки, не видаляючи серцевину та зерна.
- Кладемо яблука у велику каструлю та заливаємо їх водою.
- Доводимо воду до кипіння, накриваємо кришкою каструлю і залишаємо на 24 години.
- Через день переливаємо напій через сито, видаляючи яблука.
- До рідини додаємо цукор та лимонну кислоту.
- Ставимо напій на вогонь і доводимо до кипіння.
- Після закипання варимо напій протягом 5 хвилин.
- Розливаємо напій сухими стерилізованими банками.
- Відразу ж закриваємо банки стерилізованими кришками, обережно пакуємо і залишаємо до повного остигання.
- Зберігаємо "живчик" у прохолодному місці.
Рекомендації:
- Для приготування "живчика" можна використовувати будь-які яблука, але найкраще підходять кисло-солодкі сорти.
- Кількість лимонної кислоти регулюйте залежно від насолоди яблук. Якщо яблука дуже солодкі, лимонну кислоту можна не додавати або додати зовсім небагато.
- Якщо ви бажаєте приготувати "живчик" густішим, то можете додати до нього трохи крохмалю. Для цього розведіть у невеликій кількості води 1 столову ложку крохмалю та додайте до гарячого напою.
Читайте також:
Бульйон буде ідеально прозорим і наваристим: хитрість, яку використовували наші бабусі
Один із найсмачніших і правильних рецептів: як приготувати капусту "Провансаль"
Ця страва підкорить усю сім'ю: рецепт запіканки з картопляного пюре з м'ясним фаршем