"Живчик" - це освіжаючий фруктовий напій, який люблять багато дітей та дорослих. Його можна купити в магазині, але набагато смачніше та корисніше приготувати його самостійно.

Докладніше про приготування домашнього "живчика" з пізніх сортів яблук читайте у нашому матеріалі.

Для приготування домашнього "живчика" з пізніх сортів яблук нам знадобиться:

  • 18 кг яблук
  • 15 л води
  • 600 г цукру
  • 1-3 ч. л. лимонної кислоти

Спосіб приготування домашнього "живчика" з пізніх сортів яблук:

  1. Яблука добре промиваємо і нарізаємо на невеликі шматочки, не видаляючи серцевину та зерна.
  2. Кладемо яблука у велику каструлю та заливаємо їх водою.
  3. Доводимо воду до кипіння, накриваємо кришкою каструлю і залишаємо на 24 години.
  4. Через день переливаємо напій через сито, видаляючи яблука.
  5. До рідини додаємо цукор та лимонну кислоту.
  6. Ставимо напій на вогонь і доводимо до кипіння.
  7. Після закипання варимо напій протягом 5 хвилин.
  8. Розливаємо напій сухими стерилізованими банками.
  9. Відразу ж закриваємо банки стерилізованими кришками, обережно пакуємо і залишаємо до повного остигання.
  10. Зберігаємо "живчик" у прохолодному місці.

Рекомендації:

  • Для приготування "живчика" можна використовувати будь-які яблука, але найкраще підходять кисло-солодкі сорти.
  • Кількість лимонної кислоти регулюйте залежно від насолоди яблук. Якщо яблука дуже солодкі, лимонну кислоту можна не додавати або додати зовсім небагато.
  • Якщо ви бажаєте приготувати "живчик" густішим, то можете додати до нього трохи крохмалю. Для цього розведіть у невеликій кількості води 1 столову ложку крохмалю та додайте до гарячого напою.

Читайте також:

Бульйон буде ідеально прозорим і наваристим: хитрість, яку використовували наші бабусі

Один із найсмачніших і правильних рецептів: як приготувати капусту "Провансаль"

Ця страва підкорить усю сім'ю: рецепт запіканки з картопляного пюре з м'ясним фаршем