Ситна яєчня по-грузинськи "Чирбулі" - це яєчна страва із соковитим соусом із помідорів, цибулі та часнику, пряних горіхів та ароматної зелені, яка стане справжнім відкриттям для любителів грузинської кухні, а також для всіх, хто цінує смачну та різноманітну їжу.

Докладніше про приготування ситної яєчні по-грузинськи з особливим секретом читайте у нашому матеріалі.

Для приготування ситної яєчні по-грузинськи з особливим секретом нам знадобиться:

  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Помідори – 4 шт.
  • Томатна паста - 1 ст. л.
  • Вода - 100 мл
  • Горіхи грецькі - жменя
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник - 3 зубчики
  • Рослинна олія – 1 ст. л.
  • Вершкове масло - 1 ст. л.
  • Зелень (петрушка, кінза, цибуля зелена) - за смаком
  • Сіль за смаком
  • Червоний перець - за смаком

Спосіб приготування ситної яєчні по-грузинськи з особливим секретом:

Почнемо приготування ситної яєчні по-грузинськи "Чирбулі" з підготовки інгредієнтів. Нам потрібно ретельно очистити цибулину та часник від лушпиння, а потім нарізати їх довільними шматочками. Волоські горіхи слід подрібнити ножем.

Після цього для ситної яєчні по-грузинськи "Чирбулі" ми наріжемо помідори кубиками, не видаляючи нутрощі, дозволяючи соку і насіння залишитися. Також дрібно наріжемо гострий перець, при цьому слід орієнтуватися на власний смак. Якщо перець дуже гострий, можна додати його трохи в яєчню за бажанням.

Потім розігріємо в сковороді рослинне та вершкове масло, обсмажимо нарізану цибулю до того моменту, поки вона не стане прозорою, не доводячи до обсмажування!

Додамо в сковороду томатну пасту, часник та горіхи, і продовжимо обсмажувати, постійно помішуючи ложкою, протягом двох хвилин.

Після цього для ситної яєчні по-грузинському "Чирбулі" додамо в сковороду помідори, воду та сіль. Як тільки суміш закипить, зменшуємо вогонь і гасимо близько п'яти хвилин, періодично помішуючи.

Підготуємо соус: вбиваємо яйця в соус, попередньо зробивши для кожного яйця лунку. Яйця повинні плавати у соусі. Накриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь і даємо яйцям зваритися, щоб білок побілів, а жовток залишився рідким.

Знімаємо ситну яєчню по-грузинськи "Чирбулі" з вогню та посипаємо нарізаною зеленню. Для ситної яєчні по-грузинськи "Чирбулі" зелень беремо різноманітну і більше, не забуваємо додати кінзу, а також петрушку і зелену цибулю.

Гарячу ситну яєчню по-грузинськи "Чирбулі" ми одразу ставимо у сковороді на стіл, подаємо до неї хліб, щоб його можна було занурити у густий та смачний соус.

На виході виходить неймовірно смачна страва! Смачного!

Читайте також:

Якщо набридла звичайна картопля: рецепт картопляних гнізд із фаршем, сиром та овочами

Такої смакоти ви ще не куштували: рецепт картопляних котлет, виготовлених з пюре

"Король осіннього столу": рецепт ситного рису з гарбузом та копченими ковбасками