Коли мова заходить про домашні десерти, морквяне печиво із родзинками завжди викликає особливий інтерес. Поєднання солодкої моркви та родзинок робить ці ласощі не тільки смачними, а й корисними. А приготування морквяного печива – захоплюючий процес, який може стати частиною сімейної кулінарної творчості.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДетальніше про приготування морквяного печива з родзинками читайте у нашому матеріалі.
Для приготування морквяного печива з родзинками нам знадобиться:
- Борошно пшеничне - 1,5-2 склянки
- Морква подрібнена - 1 склянка
- Цукор – до 0,5 склянки
- Сметана – 0,5 склянки
- Родзинки - 1-1,5 жмені
- Розпушувач – 0,5 ч. л.
- Ванілін - 1 г або до смаку
Спосіб приготування морквяного печива з родзинками:
Родзинки для морквяного печива з родзинками слід ретельно промити й замочити у воді для розм'якшення. Моркву для морквяного печива з родзинками потрібно ретельно натерти, якщо у вас немає макухи, і якщо макуха заморожена, то її необхідно розморозити.
Змішайте подрібнену моркву з цукром та сметаною, ретельно перемішавши для морквяного печива з родзинками.
Поступово додавайте борошно, змішане з розпушувачем та ваніліном.
Немає необхідності сильно місити тісто для морквяного печива з родзинками. Важливо, щоб усі інгредієнти були рівномірно змішані. Додайте в морквяне тісто приготовлені та обсушені родзинки.
Розкотіть морквяне тісто в пласт завтовшки 1-1,5 см і наріжте його на шматочки печива, наприклад трикутниками.
Розкладіть шматочки морквяного печива на змащене деко або пергаментний папір і запікайте в розігрітій духовці при 170-180 градусах близько 20 хвилин.
Морквяне печиво з родзинками готове. Воно м'яке, ароматне і корисне, ідеально підходить для перекусу або десерту.
Читайте також:
Якщо набридла звичайна картопля: рецепт картопляних гнізд із фаршем, сиром та овочами
Такої смакоти ви ще не куштували: рецепт картопляних котлет, виготовлених з пюре
"Король осіннього столу": рецепт ситного рису з гарбузом та копченими ковбасками