Продукти (на 4 порції) | ||
Картопля - 500 г | ||
Сир плавлений - 100 г | ||
Печериці - 200 г | ||
Сметана - 130 г | ||
Вода (окріп) - 80 мл | ||
Цибуля ріпчаста - 1 шт. | ||
Базилік сушений - 1 ч. ложка | ||
або базилік свіжий – 3 ч. ложки (1-2 гілочки) | ||
Сіль за смаком | ||
Перець чорний мелений - на кінчику ножа (за смаком) | ||
Олія соняшникова (для смаження) – 30-40 мл (2 ст. ложки) |
Гриби очистіть і наріжте невеликими шматочками.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяУ сковороді розігрійте олію і на сильному вогні обсмажте гриби, помішуючи, хвилин 6-7.
Плавлений сир натріть на великій тертці та додайте до грибів. Туди ж додайте сметану, сушений базилік (можна замінити свіжим), сіль та чорний мелений перець.
Картопля очистіть, промийте і наріжте тонкими кружальцями.
Перекладіть картоплю в миску, посоліть і перемішайте.
Цибулю очистіть і наріжте тонкими кільцями.
Зверху на картопля з цибулею викладіть сирно-грибний соус.
Запікайте картоплю в розігрітій духовці під кришкою або фольгою протягом 25 хвилин. Потім зніміть кришку або фольгу - і в духовку ще на 10 хвилин за такої ж температури.
Картопля під сирно-грибним соусом, запечена в духовці, готова.
Подавайте картопля до столу у гарячому вигляді.
Читайте також:
Допоможе картопляна шкірка: як змусити квіти на підвіконні цвісти цілий рік
Якщо набридла звичайна картопля: рецепт картопляних гнізд із фаршем, сиром та овочами
Старовинний закарпатський рецепт: як приготувати картоплю з реберцями та шматочками гарбуза