Продукти (на 4 порції)
Картопля - 500 г
Сир плавлений - 100 г
Печериці - 200 г
Сметана - 130 г
Вода (окріп) - 80 мл
Цибуля ріпчаста - 1 шт.
Базилік сушений - 1 ч. ложка
або базилік свіжий – 3 ч. ложки (1-2 гілочки)
Сіль за смаком
Перець чорний мелений - на кінчику ножа (за смаком)
Олія соняшникова (для смаження) – 30-40 мл (2 ст. ложки)

Гриби очистіть і наріжте невеликими шматочками.

У сковороді розігрійте олію і на сильному вогні обсмажте гриби, помішуючи, хвилин 6-7.

Плавлений сир натріть на великій тертці та додайте до грибів. Туди ж додайте сметану, сушений базилік (можна замінити свіжим), сіль та чорний мелений перець.

Влийте воду. Перемішайте та доведіть соус до кипіння. Готуйте на повільному вогні, періодично помішуючи, поки сир не розійдеться і соус не придбає кремову консистенцію зі шматочками грибів (близько 10 хвилин).

Картопля очистіть, промийте і наріжте тонкими кружальцями.

Перекладіть картоплю в миску, посоліть і перемішайте.

Цибулю очистіть і наріжте тонкими кільцями.

У форму для запікання викладіть, чергуючи довільно, кружечки картоплі та кільця цибулі.

Зверху на картопля з цибулею викладіть сирно-грибний соус.

Запікайте картоплю в розігрітій духовці під кришкою або фольгою протягом 25 хвилин. Потім зніміть кришку або фольгу - і в духовку ще на 10 хвилин за такої ж температури.

Картопля під сирно-грибним соусом, запечена в духовці, готова.