Здається, що зварити макарони зможе кожен. Ось тільки дуже часто приготування макаронів схоже на лотерею - злипнуться, розваряться або будуть ідеальними. Саме тому завжди добре під рукою мати пару слушних порад, як не зіпсувати виріб і отримати на виході смачну страву.

І справді, незалежно від різновидів макаронів (спагетті, ріжки, черепашки, павутинка, каннелоні, локшина, філіні, равіолі та інші), всі вони варяться за одним і тим же принципом.

Так, у середньому макарони варяться до десяти хвилин. Зазвичай час приготування вказується на упаковці, як і пропорції, які дуже важливо дотримуватися.

При варінні макаронів на плиті, потрібно розраховувати, що на 100 г виробу знадобиться 1 літр води. Спочатку потрібно поставити воду на вогонь, додати сіль і почекати, доки вона закипить. Тільки після цього поміщати у воду макарони, зменшити вогонь до помірного та періодично помішувати, щоб вони не злипалися.

Нагадаємо, що при варінні макаронні вироби виділяють крохмаль, який у поєднанні з водою стає клейким. Якщо рідини в каструлі недостатньо, то в'язка рідина повністю покриватиме макарони і після остигання вони склеяться. Тому потрібно спочатку наливати велику кількість води.

Якщо ж у процесі ви зрозуміли, що води виявилося замало, а крохмаль встиг розчинитись, можна долити киплячу воду в каструлю.

До речі, каструлю, де готуються макарони, накривати кришкою не можна. Якщо ви так зробите, отримаєте один великий шматок тіста, адже вироби злипнуться між собою.

Як зробити так, щоб макарони не злипалися після варіння