Пельмені та їхні родичі (від італійських равіолі до японських ґедзів) – дуже популярні на території України.

У якій воді варити пельмені

Заморожені пельмені слід відправити у відвар, приготований на основі лушпиння цибулі.

Готується така рідина дуже просто:

  • Спочатку треба залити жменьку цибулиння літром чистої води.
  • Знімати відвар із плити можна вже через 10 хвилин після початку закипання.
  • Після цього потрібно почекати ще кілька хвилин, щоб настоялася рідина.
  • Далі цибульний відвар слід пропустити через поверхню, що фільтрує.
  • На наступному етапі рідину слід перелити в каструлю, а потім додати до неї сіль.
  • Повторно доводимо відвар до кипіння, після чого висипаємо пельмені. За кілька хвилин апетитна страва буде готова.

Як правильно варити

Досить поширеним прийомом є додавання окропу 1 столової ложки оцту. Це допоможе запобігти передчасному розварюванню тіста.

Як свіжі, так і заморожені пельмені потрібно кидати лише у киплячу воду. На 1 кілограм пельменів потрібно щонайменше 4 літри води.

Щойно приготованих пельменів треба кидати менше – щоби не злипалися. Варити пельмені потрібно 7 хвилин до того, як почнуть випливати, і ще 3 - 4 хвилини після того, як вони опинилися на поверхні.

Читайте також:

Справжня чоловіча страва, яку полюблять усі: рецепт запіканки з пельменів із сиром та цибулею

На тарілку міститься лише три штуки: рецепт великих пельменів по-єврейськи

Корисно, соковито та апетитно: рецепт пельменів з кабачками, які допомагають схуднути

Насолода вам забезпечена: рецепт незвичайних в'єтнамських пельменів з м'ясом та яйцем