Пельмені та їхні родичі (від італійських равіолі до японських ґедзів) – дуже популярні на території України.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяУ якій воді варити пельмені
Заморожені пельмені слід відправити у відвар, приготований на основі лушпиння цибулі.
Готується така рідина дуже просто:
- Спочатку треба залити жменьку цибулиння літром чистої води.
- Знімати відвар із плити можна вже через 10 хвилин після початку закипання.
- Після цього потрібно почекати ще кілька хвилин, щоб настоялася рідина.
- Далі цибульний відвар слід пропустити через поверхню, що фільтрує.
- На наступному етапі рідину слід перелити в каструлю, а потім додати до неї сіль.
- Повторно доводимо відвар до кипіння, після чого висипаємо пельмені. За кілька хвилин апетитна страва буде готова.
Як правильно варити
Досить поширеним прийомом є додавання окропу 1 столової ложки оцту. Це допоможе запобігти передчасному розварюванню тіста.
Як свіжі, так і заморожені пельмені потрібно кидати лише у киплячу воду. На 1 кілограм пельменів потрібно щонайменше 4 літри води.
Щойно приготованих пельменів треба кидати менше – щоби не злипалися. Варити пельмені потрібно 7 хвилин до того, як почнуть випливати, і ще 3 - 4 хвилини після того, як вони опинилися на поверхні.
Читайте також:
Справжня чоловіча страва, яку полюблять усі: рецепт запіканки з пельменів із сиром та цибулею
На тарілку міститься лише три штуки: рецепт великих пельменів по-єврейськи
Корисно, соковито та апетитно: рецепт пельменів з кабачками, які допомагають схуднути
Насолода вам забезпечена: рецепт незвичайних в'єтнамських пельменів з м'ясом та яйцем