Начинка:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- Картопля – 2-3 шт.
- Печериці – 250 г
- Цибуля – 1 шт.
- Олія – 2 ст.л.
- Базилік - 2 ч.л.
- Свіжий кріп – до смаку
тісто:
- Кефір - 250 мл
- Яйця – 2 шт.
- Кукурудзяна мука - 100 г
- Борошно пшеничне – 100 г
- Сіль - 0,5 ч.л.
- Цукор - 1 ч.л.
- Сода – 1 ч.л.
Печериці промиваємо та нарізаємо. Дрібні гриби досить розрізати двічі навпіл (на 4 частини), великі – на 8 частин.
Викладаємо на розігріту суху сковороду і гасимо 10-15 хвилин – до випарювання вологи з грибів.
Цибулю тим часом нарізаємо дрібним кубиком.
Печериці викладаємо в окрему тарілку. На сковороду наливаємо олію, викладаємо цибулю. Обсмажуємо до легкої золотистості, 7-10 хвилин.
Поки смажиться цибуля, картоплю нарізаємо на невеликі кубики.
Цибулю визначаємо до грибів в окрему тарілку. На сковороду відправляємо картоплю. Смажимо також 7-10 хвилин - до напівготовності та золотистості шматочків. Часто не перемішуйте, щоб утворилася рум'яна скоринка.
Повертаємо в сковороду гриби з цибулею, всипаємо базилік, перемішуємо та прогріваємо 2-3 хвилини. Начинка для пирога на кефірі готова.
Для тесту нам потрібні такі інгредієнти.
У мисці з'єднуємо яйця, сіль, цукор та кефір.
Перемішуємо віночком до однорідності.
Просіюємо кукурудзяне і пшеничне борошно, всипаємо соду.
Знову перемішуємо. Отримуємо тісто для пирога, що повільно стікає з віночків. Консистенція – як густа сметана.
І заливаємо пиріг половиною тіста, що залишилася. Випікаємо при 180 градусах у духовці 30 хвилин до рум'яності.
Читайте також:
Ой, Сарочка, загорніть мені додому: рецепт ситного та швидкого пирога по-єврейськи
На другий день не залишиться і крихти: рецепт швидкого пирога з м'ясним фаршем, куркою та картоплею
Ну це просто блаженство: рецепт німецького макового пирога, за який вас цілуватимуть
За останній шматочок боротимуться: рецепт неймовірного пирога з куркою, шпинатом та сиром