Для початку готуємо всі продукти для приготування курячих шашличків у листковому тесті:

  • тесто слоеное бездрожжевое - 500 г;
  • куряча грудка (філе) – 300 г;
  • сир твердий – 200 г;
  • помідори чері – 100 г;
  • перець солодкий – 1 шт.;
  • яйце (для змащування тіста) – 1 шт.

Для маринаду:

  • сметана – 2 ст. ложки;
  • оцет винний 6% – 1 ч. ложка;
  • спеції – 1 ст. ложка;
  • сіль - 1 щіпка

Насамперед куряче м'ясо потрібно промаринувати. Для цього нарізаємо куряче філе кубиками, як на шашлик, лише трохи менше, щоб зручно було нанизувати на шпажки.

Готуємо маринад: змішуємо сметану, оцет, сіль та спеції. Добре перемішуємо.

У маринад відправляємо куряче м'ясо, перемішуємо та маринуємо 30-60 хвилин.

Далі дістаємо з холодильника листкове тісто, миємо овочі.

Сир та солодкий перець нарізаємо кубиком.

Помідори черрі розрізаємо навпіл, зовсім маленькі помідори можна залишити цілими.

Нанизуємо куряче філе на шпажки, чергуючи з перцем, сиром та помідорами.

Листкове тісто трохи розкочуємо і нарізаємо на смужки шириною 3 см.

Загортаємо курячі шашлички в смужки листкового тіста, краї добре притискаємо.

Викладаємо курячі шашлички в листковому тісті на лист і змащуємо збитим яйцем.

Запікаємо у розігрітій духовці до золотистого кольору, хвилин 35. Температура – ​​180-200 градусів.

Курячі шашлички в листковому тісті готові. Поки страва гаряча, можна легко прибрати шпажки за бажання.

Запечена курка вийшла ніжною, овочі - чудовими. А сир розтанув і тягнеться.

Читайте також:

«Холодний» шашлик: рецепт приготування вишуканого м'яса в маринаді без мангалу та духовки

Це вигадали боги: рецепт шашликів з молодих кабачків та курячого фаршу

Гості будуть називати вас майстер-шеф: рецепт шашличних рулетів з індички та бекону

Смак молодості: рецепт соковитого шашлику, який колись продавався на кожному пляжі