Цей салат ідеально підходить як закуска під горілку. Згідно з рецептом, інгредієнти салату нарізаються соломкою, перекладаються в каструлю і швидко піддаються термічній обробці.
Хрумкий і свіжий салат "Під чарочку" - чудова закуска до міцних алкогольних напоїв. Овочі в ньому хрумкі як свіжі, що відрізняє цей салат від інших салатів і закусок на зиму. Такий салат готується за мінімуму часу термічної обробки. Крім того, овочі в такому салаті зберігають максимум вітамінів, що не тільки робить салат смачним і корисним, але й сприяє активному опору організму алкогольному впливу.
свіжі огірки – 1 кг;
білокачанна капуста – 1 кг;
морква – 1 кг;
цибуля – 800 г;
помідори – 1 кг;
солодкий перець – 1 кг;
сіль – 50 г;
цукор – 90 г;
рослинна олія – 200 мл;
столовий оцет (9%) – 150 мл.
Цей салат краще готувати з овочів осінніх сортів, стиглих і соковитих, але свіжих і не зіпсованих, оскільки за рецептом цього салату овочі піддаються мінімуму термічної обробки.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
У салат "Під чарочку" можна покласти подрібнені зубчики часнику (2-3 штуки) і зовсім небагато гострого перчика чилі: страва стане ще більш ароматною і насиченою.
Капусту очищаємо від верхніх листочків (беремо міцний качан), вирізаємо качан, капусту нарізаємо соломкою. Кладемо її в миску і мені руками, щоб вона дала сік.
Свіжі огірки вимийте та зріжте кінчики. Розріжте кожен плід навпіл, потім наріжте соломкою. Перекладіть у велику каструлю.
Моркву очистіть та вимийте. Натріть на звичайній великій тертці або спеціальної для корейської моркви. Перекладіть у каструлю до огірків.
Цибулю для салату очистіть, розріжте на половинки і потім наріжте півкільцями.
Помідори вимийте, обсушіть та видаліть основи плодоніжок. Наріжте плоди тонкими часточками і разом із цибулею перекладіть у каструлю з іншими овочами.
Солодкий перець для салату вимийте, обсушіть та розріжте на половинки. Видаліть насіння та перегородки. М'якуш наріжте соломкою. Перекладіть у каструлю до овочів.
Додайте сіль та цукор. Перемішайте. Влийте олію та столовий оцет. Знову ретельно перемішайте та поставте на сильний вогонь. Швидко доведіть до кипіння та варіть 10 хвилин.
Підготуйте банки та кришки для салату. Вимийте їх із знежирюючим засобом, потім простерилізуйте над парою або в духовці. Переверніть на паперові рушники.
Розкладіть салат "Під чарочку" по гарячих стерилізованих банках і відразу ж закатайте кришками. Переверніть на складений удвічі рушник і дайте повністю охолонути.