Рулет із лаваша – чудова закуска для пікніка або перекушування. Готується він швидко, а в результаті виходить смачна та ситна страва.

  • Рибні консерви (наприклад, фарш лососевий) – 1 банка (240 г)
  • Лаваш тонкий – 2 шт.
  • Салат листовий – 1 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Сирок плавлений – 2 шт. (По 80 г)
  • Капуста пекінська – 100 г
  • Часник – 3 зубчики
  • Майонез – 80 г

Сирки слід помістити на 15 хвилин у морозильну камеру, потім натерти на середній тертці.

Майонез з'єднуємо в чашці зі здрібненим очищеним часником. Перемішуємо соус.

Пекінську капусту потрібно дрібно нарізати.

Яйця відварюємо круто, очищаємо від шкаралупи, натираємо на середній тертці.

Рибні консерви відкриваємо, викладаємо в миску та подрібнюємо за допомогою вилки. Якщо використовуються рибні консерви, у яких риба нарізана шматочками, необхідно спочатку видалити великі кістки.

Один лаваш змащуємо 1/2 частиною майонезу. Посипаємо натертими сирками та 1/2 частиною нарізаної капусти.

Накриваємо другим лавашем, трохи притискаємо їх один до одного, змащуємо майонезом верхній лист.

Потім посипаю рибним фаршем; натертими яйцями і капустою, що залишилася.

Згортаємо рулетом, щільно притискаючи два лаваші з начинкою.

Загортаємо рулет повністю в плівку і прибираємо в холодильник на годину-дві.

З рулету знімаємо плівку, нарізаємо його на шматочки шириною близько 2,5 см і викладаємо на блюдо.

Читайте також:

За такі ласощі вас носитимуть на руках: рецепт східних грінок з лаваша з крабовими паличками та яйцем

Такі не продаються навіть у кафе: рецепт хот-догу з фаршем та кукурудзою у тонкому лаваші

І нічого не розтікатиметься: рецепт яєчні на лаваші з сиром і помідором. Робиться на сковорідці

Так робила тітка Сара для всієї Одеси: рецепт салату "Олів'є" по-єврейськи, який подається у лаваші