Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування:

  • пшеничне борошно – 450 грам;
  • вершкове масло - 180 гр.;
  • кефір - 100 мл;
  • яйця – 1 штука;
  • цукор - 1 ч.л. л.;
  • сіль – 0.5 чайн. л.

важливо!

  • Олія, кефір та яйце повинні бути холодними.

Холодне вершкове масло|мастило| нарізаємо кубиками.

Борошно просійте через дрібне сито у глибоку миску. У муку|борошно| викладете шматочки вершкового масла|мастила|.

Перетріть муку|борошно| з маслом руками в крихту. Для прискорення процесу можете збити борошно та олію в блендері. Борошна може знадобитися трохи менше або більше, дивіться по консистенції тесту.

Кефір з'єднайте з яйцем, цукром і сіллю і збовтайте до однорідності – це зручно зробити вилкою або віночком.

Влийте суміш кефіру в борошняну крихту і замісіть однорідне м'яке тісто. Через велику кількість вершкового масла тісто виходить дуже податливим та еластичним.

Скачати тісто в кулю. Воно має бути густим та добре тримати форму.

Загорніть тісто в пакет або харчову плівку і покладіть у холодильник на 3-4 години. За цей час воно охолоне і не рватиметься при розкочуванні. Якщо готуєте тісто з вечора, то воно охолоне сильніше і перед розкочуванням йому потрібно дати постояти при кімнатній температурі 20-30 хвилин. Воно стане еластичнішим і буде легше розтягуватися.

Тепер потрібно підготувати всі необхідні інгредієнти для начинки:

  • фарш м'ясний – 350 грам;
  • курячий фарш – 250 грам;
  • майонез – 1 стол.л.;
  • олія - ​​1 стол.л.;
  • паприка до смаку;
  • карі до смаку;
  • перець чорний мелений за смаком;
  • сіль за смаком.
важливо!
  • Щоб пиріжки вийшли соковиті, краще використовуйте змішаний фарш.
  • Крім зазначених інгредієнтів, можете додати у фарш дрібно порізану цибулину.

У мисці з'єднайте м'ясний та курячий фарш, майонез, влийте олію, всипте спеції. Все добре перемішайте.

Готове тісто потрібно поділити на 3-4 частини. Розкотіть кожну частину на посипаному борошном столі в тонке коло і за допомогою склянки виріжте з|із| тесту кружечки. На кожен кружечок тіста викладіть по 1 ст. л. м'ясної начинки та ретельно защипайте краї тіста.

За бажання можете зробити у пиріжків гарний защип, зібравши краї тіста на зубочистку.

Тістечка, що вийшло, викладете на застелений пергаментом і змащене рослинним маслом деко. За бажання можна змастити пиріжки збитим яйцем.

Випікайте пиріжки близько 30 хвилин|мінути| в розігрітій до 180°С духовці.

Читайте також:

Вам захочеться хапати один за одним: рецепт незрівнянних пиріжків з ліверною ковбасою та картоплею

Їх захочеться готувати щодня: рецепт невеликих "ледачих" пиріжків на картопляному відварі

Їх захочеться розбирати двома руками: рецепт відкритих дріжджових пиріжків з м'ясом та солодким перцем