Український борщ – це класика української кухні. Ще б пак, ніде у світі не вміють готувати український борщ, бо готують його в Україні. При цьому кожна господиня має свої секрети та рецепти українського борщу.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІ ще смак і аромат готового борщу ніколи не буває, схожий і однаковий, він завжди різний і завжди індивідуальний. Саме з цієї причини український борщ ніколи не приїдається і є незмінним, найчастішим та найбажанішим гостем на столах української кухні.
Продукти | ||
Курка домашня – 300-500 г | ||
Квасоля біла - 1 склянка | ||
Буряк молодий - 2-3 шт. | ||
Морква молода – 1 шт. | ||
Цибуля - 1 шт. | ||
Картопля молода - 300 г | ||
Капуста молода - 0,25-0,5 качана | ||
Перець солодкий – 1 шт. | ||
Помідори – 2-3 шт. | ||
Зелень - 1 пучок | ||
Соль - 2-2,5 ч. ложки |
Отже, щоб приготувати червоний борщ з квасолею, насамперед миємо домашню курку, ріжемо її на зручні шматочки і ставимо варити в каструлі об'ємом 4-5 літрів. Води в каструлі має бути стільки, щоб покрити м'ясо, але не більше ніж три чверті.
Коли вода закипить, зняти шум.
Буряк очистити і повністю опустити в киплячий бульйон. Варити до готовності буряка (35-40 хвилин).
Далі готуємо для борщу овочі:
- моркву потрібно очистити, вимити та нарізати соломкою;
- цибулю очистити, вимити і дрібно нарізати;
- картопля очистити, вимити та нарізати дрібними кубиками;
- капусту нашаткувати не дуже тонко;
- готові буряки вийняти і остудити.
Бульйон посолити, після чого всі підготовлені овочі опускаємо в бульйон.
Помідори моїм. Якщо є бажання, ошпарюємо окропом і знімаємо шкірку, але це не обов'язково. Нарізаємо кубиками.
Додаємо помідори до борщу.
Буряк (буряк) натираємо на великій тертці – так вона краще віддає колір. Викладаємо буряк у борщ. Перевіряємо борщ на сіль і досолюємо, якщо потрібно.
важливо!
- Не варто класти ніяких приправ, які не пов'язані з борщем. Це хмелі-сунелі, всякі індійські приправи, карі. Народ любить незрозуміло, що накласти. Все, що потрібно класти в борщ, це запашний горошок, лавровий лист, сіль та перець.
Зелень дрібно ріжемо.
Засипаємо зелень. Можна додати до червоного борщу з квасолею лавровий лист і вимикаємо борщ.
Найцікавішою і найвідомішою властивістю українського борщу є той факт, що борщ ставати смачнішим і насиченішим лише після деякої кількості часу, наприклад, наступного дня після приготування. Тобто вчорашній борщ завжди смачніший за сьогоднішній. Оскільки лише за кілька годин, навіть у холодильнику, всі інгредієнти просочують один одного, додаючи смакових композицій, аромату та змішаного смаку до загального унікального, неповторного кулінарного творіння під назвою - український борщ.
Читайте також:
Тепер борщ обійдеться дорожче, ніж зазвичай: до подорожчання яких продуктів треба підготуватися
Дві тарілки за раз – це не межа: рецепт справжнього гетьманського борщу від Євгена Клопотенка
Ваш борщ буде просто чарівним: рецепт маринованого буряка по-болгарськи
Ви будете в захваті від цього смаку: рецепт борщової заправки з яблуками на зиму