Український борщ – це класика української кухні. Ще б пак, ніде у світі не вміють готувати український борщ, бо готують його в Україні. При цьому кожна господиня має свої секрети та рецепти українського борщу.

І ще смак і аромат готового борщу ніколи не буває, схожий і однаковий, він завжди різний і завжди індивідуальний. Саме з цієї причини український борщ ніколи не приїдається і є незмінним, найчастішим та найбажанішим гостем на столах української кухні.

Продукти
Курка домашня – 300-500 г
Квасоля біла - 1 склянка
Буряк молодий - 2-3 шт.
Морква молода – 1 шт.
Цибуля - 1 шт.
Картопля молода - 300 г
Капуста молода - 0,25-0,5 качана
Перець солодкий – 1 шт.
Помідори – 2-3 шт.
Зелень - 1 пучок
Соль - 2-2,5 ч. ложки

Отже, щоб приготувати червоний борщ з квасолею, насамперед миємо домашню курку, ріжемо її на зручні шматочки і ставимо варити в каструлі об'ємом 4-5 літрів. Води в каструлі має бути стільки, щоб покрити м'ясо, але не більше ніж три чверті.

Одночасно заливаємо водою білу квасолю і також ставимо її варити.

Коли вода закипить, зняти шум.

Буряк очистити і повністю опустити в киплячий бульйон. Варити до готовності буряка (35-40 хвилин).

Далі готуємо для борщу овочі:

  • моркву потрібно очистити, вимити та нарізати соломкою;
  • цибулю очистити, вимити і дрібно нарізати;
  • картопля очистити, вимити та нарізати дрібними кубиками;
  • капусту нашаткувати не дуже тонко;
  • готові буряки вийняти і остудити.

Бульйон посолити, після чого всі підготовлені овочі опускаємо в бульйон.

Тепер потрібно очистити та дрібно нарізати болгарський перець. У борщ додаємо перець і квасолю, що зварилася до цього часу (разом з рідиною, в якій вона варилася).

Помідори моїм. Якщо є бажання, ошпарюємо окропом і знімаємо шкірку, але це не обов'язково. Нарізаємо кубиками.

Додаємо помідори до борщу.

Буряк (буряк) натираємо на великій тертці – так вона краще віддає колір. Викладаємо буряк у борщ. Перевіряємо борщ на сіль і досолюємо, якщо потрібно.

важливо!

  • Не варто класти ніяких приправ, які не пов'язані з борщем. Це хмелі-сунелі, всякі індійські приправи, карі. Народ любить незрозуміло, що накласти. Все, що потрібно класти в борщ, це запашний горошок, лавровий лист, сіль та перець.

Зелень дрібно ріжемо.

Засипаємо зелень. Можна додати до червоного борщу з квасолею лавровий лист і вимикаємо борщ.

Найцікавішою і найвідомішою властивістю українського борщу є той факт, що борщ ставати смачнішим і насиченішим лише після деякої кількості часу, наприклад, наступного дня після приготування. Тобто вчорашній борщ завжди смачніший за сьогоднішній. Оскільки лише за кілька годин, навіть у холодильнику, всі інгредієнти просочують один одного, додаючи смакових композицій, аромату та змішаного смаку до загального унікального, неповторного кулінарного творіння під назвою - український борщ.

Читайте також:

Тепер борщ обійдеться дорожче, ніж зазвичай: до подорожчання яких продуктів треба підготуватися

Дві тарілки за раз – це не межа: рецепт справжнього гетьманського борщу від Євгена Клопотенка

Ваш борщ буде просто чарівним: рецепт маринованого буряка по-болгарськи

Ви будете в захваті від цього смаку: рецепт борщової заправки з яблуками на зиму