Для початку підготуємо всі необхідні продукти для приготування зразу по-литовськи:

  • Свиняча лопатки - 800 г
  • Сало свиняче - 150 г
  • Панірувальні сухарі - 3 ст.л.
  • Панірувальні сухарі для обвалки - 1 склянка
  • Зелена цибуля - 1/2 пучка (20-40 г)
  • Цибуля ріпчаста - 1/2 шт.
  • Часник - 2 зубчики
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Перець – за смаком
  • Рослинна олія - ​​для смаження


М'ясо та сало потрібно нарізати на середні шматки і пропустити через м'ясорубку разом із цибулею та часником. Далі додаємо панірувальні сухарі, сіль, перець і ретельно перемішуємо руками.

Яйця потрібно зварити круто, остудити, очистити та нарізати на маленькі шматочки. Цибулю промийте, обсушіть і дрібно порубайте, посоліть і перемішайте. Начинка для зразів готова.

На тарілку насипте панірувальні сухарі, фарш розділіть візуально на 6-7 рівних частин. М'ясний коржик викладіть на сухарі.

У центр викладіть яєчно-цибулеву начинку. Сформуйте котлетку та обваляйте у сухарях.

Розігрійте сковороду з олією, викладіть м'ясні заготовки, обсмажте одну сторону на сильному вогні до рум'яності.

Переверніть зрази, зменште вогонь на мінімум, прикрийте кришкою і смажте до готовності приблизно хвилин 20.

Читайте також:

Їх з'їдають по 8 штук: рецепт соковитих картопляних зразок з баклажанами

Ви не вийдете з-за столу, поки не з'їсте все: рецепт свинячих зраз із сиром і зеленню

Страва розгребуть двома руками: рецепт курячих зраз з сиром та шпинатом

Виходять дуже ніжними: рецепт картопляних зразків із сиром та ковбасою