Для початку підготуємо всі необхідні продукти для приготування зразу по-литовськи:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- Свиняча лопатки - 800 г
- Сало свиняче - 150 г
- Панірувальні сухарі - 3 ст.л.
- Панірувальні сухарі для обвалки - 1 склянка
- Зелена цибуля - 1/2 пучка (20-40 г)
- Цибуля ріпчаста - 1/2 шт.
- Часник - 2 зубчики
- Яйця курячі – 2 шт.
- Сіль за смаком
- Перець – за смаком
- Рослинна олія - для смаження
М'ясо та сало потрібно нарізати на середні шматки і пропустити через м'ясорубку разом із цибулею та часником. Далі додаємо панірувальні сухарі, сіль, перець і ретельно перемішуємо руками.
Яйця потрібно зварити круто, остудити, очистити та нарізати на маленькі шматочки. Цибулю промийте, обсушіть і дрібно порубайте, посоліть і перемішайте. Начинка для зразів готова.
На тарілку насипте панірувальні сухарі, фарш розділіть візуально на 6-7 рівних частин. М'ясний коржик викладіть на сухарі.
У центр викладіть яєчно-цибулеву начинку. Сформуйте котлетку та обваляйте у сухарях.
Розігрійте сковороду з олією, викладіть м'ясні заготовки, обсмажте одну сторону на сильному вогні до рум'яності.
Переверніть зрази, зменште вогонь на мінімум, прикрийте кришкою і смажте до готовності приблизно хвилин 20.
Читайте також:
Їх з'їдають по 8 штук: рецепт соковитих картопляних зразок з баклажанами
Ви не вийдете з-за столу, поки не з'їсте все: рецепт свинячих зраз із сиром і зеленню
Страва розгребуть двома руками: рецепт курячих зраз з сиром та шпинатом
Виходять дуже ніжними: рецепт картопляних зразків із сиром та ковбасою