Підготуємо насамперед усі необхідні інгредієнти для баклажанів по-грузинськи за найсмачнішим рецептом:

  • Баклажан – 500 г
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля червона – 1 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Перець червоний пекучий – 0.5 шт.
  • Часник – 3 зуби.
  • Кінза – 5 гілочка (-і)
  • Сахар – 1 ст.л.
  • Оцет – 2 ст. 9%
  • Олія – 2 ст.л.
  • Вода – 2 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.

Промити порцію баклажанів, відрізати ніжку. Нарізати овоч на кружечки однакової товщини приблизно 1,5-2 см кожен.

Скласти нарізані кружальця баклажанів у глибоку миску, посипати 0,5 ч.л солі. Добре перемішати, щоб гіркота з баклажанів пішла, і вони дали сік. Баклажани потрібно залишити приблизно на 30 хвилин і перейти до наступного етапу приготування.

Приготувати маринад для баклажанів по-грузинському: змішати подрібнений часник, оцет, 0,5 ч. л. солі, цукор та воду. Добре перемішати всі інгредієнти до однорідності, щоб цукор та сіль розчинилася.

Додати в маринад подрібнений червоний свіжий перець - половину стручка або 0,5 ч. л. червоного перцю у вигляді порошку.

Промити солодкий перець, прибрати ніжку та серцевину з насінням. Нарізати солодкий перець соломкою.

Очистити велику цибулину від шкірки. Я використовую солодку червону цибулю, але можна готувати баклажани по-грузинськи і з цибулею. Нарізати цибулю соломкою.

Очистити моркву від шкірки, промити. Натерти моркву соломкою за допомогою спеціальної терки або нарізати ножем на соломку.

Промити половину пучка кінзи під проточною водою, відрізати хвостики. Дрібно порізати зелень.

Обсмажити на розігрітій сковороді підготовлену цибулю, моркву та солодкий перець. Овочі потрібно обсмажити з усіх боків 2,5-3 хвилини, з додаванням олії. Всі овочі повинні бути трохи термічно оброблені, але в той же час залишатися хрусткими.

Обсмажити кружечки баклажанів через 30 хвилин після додавання в них солі. Баклажани повинні бути трохи рум'яними з двох боків. Багато рослинної олії не додавайте, щоб готова страва не вийшла жирною.

Викласти обсмажені баклажани рядами на дно контейнера чи форми з високими бортами.

Викласти на баклажани рівномірний шар обсмажених овочів.

Швидше за все, і овочі, і баклажани у вас ще залишаться, тому потрібно буде ще раз повторити шари. А зверху додати зелень кінзи чи петрушки.

Залити часниковим маринадам баклажани, трохи прим'яти овочі.

Накрити харчовою плівкою чи кришкою форму. Після остигання овочів прибрати ємність з баклажанами по-грузинськи в холодильник. Дати замаринувати 3-4 години страві, краще залишити баклажани на ніч.

Бажано періодично перевертати форму, щоб сік та маринад рівномірно перемішалися та всоталися в овочі.

Змішати баклажани з овочами перед подачею на стіл. Страва в готовому вигляді дуже смачна, ароматна і барвиста. Баклажани по-грузинськи виходять ніжними, в пікантному маринаді, а морква, перець і цибуля хрусткими, кисло-солодкими. Зберігати баклажани до 5 днів у холодильнику у закритому контейнері.

Читайте також:

Якраз для сезону винограду: як зробити справжню грузинську чачу в домашніх умовах

Їх можна їсти вже наступного дня: рецепт баклажанів по-грузинськи, в які закохуються відразу

Вах, це просто блаженство! Рецепт грузинського салату на зиму з огірків та помідорів.

Справжня чоловіча страва: рецепт грузинського супу з картоплею, квасолею та томатною пастою