Для тесту: | ||
Картопляний відвар – 300 мл | ||
Олія рафінована - 2-3 ст. ложки | ||
Борошно пшеничне – 600 г | ||
* | ||
Для начинки: | ||
Картопля – 1 кг | ||
Цибуля ріпчаста - 2-3 шт. | ||
Сіль – 1 щіпка | ||
Перець чорний мелений – 1/2 ч. ложки | ||
Олія рослинна рафінована – для смаження цибулі та змащування тіста |
Насамперед потрібно відварити до готовності в підсоленій воді картопля. Після цього картопляний відвар не виливаємо – його необхідно остудити.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЦибулю ріжемо дрібними кубиками і обсмажуємо до золотистості на розігрітій сковороді з олією. Солимо і перчимо.
Картопляний відвар зливаємо в окрему миску.
З'єднуємо разом варену картоплю і смажену цибулю.
Розминаємо.
Отримуємо відмінну начинку. Дуже люблю пюре із цибулею.
У борошно додаємо олію (2-3 ст. ложки) і картопляний відвар (трохи остигнув).
Даємо тесту кілька хвилин відпочити.
Ділимо тісто на три частини. Одну частину тесту розгортаємо в дуже тонкий пласт.
Відступивши від краю пласта 2 див, викладаємо по колу начинку як ковбаски, залишивши одному місці невеликий розрив (проміжок).
У центр пласта тіста наливаємо трохи олії (1-2 ст. ложки) і добре розтираємо його по поверхні тіста.
Починаючи з одного краю начинки та підтягуючи тісто, загортаємо тісто з начинкою в рулет: підняли, підтягнули, загорнули. Тісто стає все тоншим і тоншим.
Вийде довга "ковбаса". Нарізаємо її невеликими рулетиками-пиріжками.
Включаємо духовку для розігріву до 200 градусів.
Обвалюємо пиріжки в олії на робочій поверхні.
Викладаємо пиріжки на лист.
Випікаємо в розігрітій духовці за температури 200 градусів хвилин 15-20.
Тесту та начинки вистачає на три повні аркуші з пиріжками. Поки перший відправляємо в розігріту духовку, готуємо решту.
Пиріжки виходять листкові, довгий час (якщо залишаються) хрусткі!
Читайте також:
Закидатимете в рот один за одним: рецепт швидких пиріжків з картоплею з лаваша
Цей аромат заповнить усю квартиру: рецепт відкритих пиріжків з м'ясом
Ви їстимете відразу по 5 штук поспіль: рецепт пиріжків з картопляного дріжджового тіста. Це щось