Давайте уявимо собі апетитну страву, в якій поєднуються ніжне м'ясо, ароматні трави та вишуканий соус. Саме таку страву можна приготувати, дотримуючись простого та легкого рецепту.

Докладніше про приготування свинини, вимоченої в молоці та запеченої під сметанним соусом, читайте у нашому матеріалі.

Для приготування свинини, вимоченої в молоці та запеченої під сметанним соусом, нам знадобиться:

  • 500 г свинини
  • 300 мл молока
  • 1 яйце
  • панірувальні сухарі
  • сіль
  • перець
  • рослинна олія

соус:

  • 150 г сметани (10-15%)
  • 100 г сиру
  • 3–4 зубчики часнику
  • зелень за смаком

Спосіб приготування свинини, вимоченої в молоці та запеченої під сметанним соусом:

Для приготування свинини, вимоченої в молоці та запеченої під сметанним соусом, м'ясо слід нарізати завтовшки близько 1-1,5 см, після чого його потрібно трохи відбити і скласти в миску. Потім м'ясо слід залити молоком та залишити в холодильнику на 1-2 години.

Для приготування соусу для свинини, вимоченої у молоці та запеченої під сметанним соусом, необхідно дрібно нарізати зелень. Сир потрібно натерти на тертці і додати часник видавлений через часнику. Потім додати сметану, перемішати і додати зелень. Соус трохи посолити і поперчити, потім знову перемішати для свинини, вимоченої в молоці і запеченої під сметанним соусом.

Яйце слід злегка збити і посолити, поперчити. Після того, як м'ясо вимочиться в молоці, його потрібно дістати і обваляти в яйці, потім у сухарях. На сковороді з олією м'ясо слід обсмажити з одного боку, потім перевернути і обсмажити з іншого боку.

Після обсмажування м'ясо слід викласти у форму для запікання, потім на нього потрібно викласти соус. Запікати в духовці за температури 180 градусів приблизно 30-35 хвилин.

Читайте також:

Захочеться з'їсти всю каструлю: рецепт гарбузового супу з куркою, цвітною капустою та сиром

Так робила тітка Сара для всієї Одеси: рецепт салату "Олів'є" по-єврейськи, який подається у лаваші

Навіть піцу не доведеться замовляти: рецепт сирно-хлібної запіканки з сиром та помідорами