Продукти (на 5 порцій)
Куряче філе - 750 г
Цибуля ріпчаста - 100 г (0,5 шт.)
Лимон - 70 г (0,5 шт.)
Чай чорний у пакетиках - 2 шт.
Цукор коричневий - 40 г
Часник - 2-3 зубчики
Розмарин (свіжий або сушений) - 1 гілочка
Перець чорний горошком – 4-5 шт.
Соль - 1 ч. ложка
Олія (для підготовки форми) - 1 ст. ложка


Підготуйте усі інгредієнти.
Куряче філе краще використовувати охолоджене. (Для приготування можна використовувати й інші частини курки, регулюючи час приготування.)
Розмарин у мене сушений, але можна взяти свіжу гілочку.

Закип'ятіть у сотейнику 600 мл води. Опустіть у окріп пакетики чаю та сушений розмарин. Залишіть на 20-30 хвилин для заварювання та охолодження.

(Можна використовувати і розсипний чай, а потім процідити рідину через сито. Використання пакетиків чаю спрощує процес.)

Поки маринад остигає, цибулю та часник очистіть. Цибулю наріжте тонкими кільцями або півкільцями, часник тонкими пластинками. Лимон наріжте кружальцями завтовшки 0,4-0,5 см.

З сотейника витягніть гілочку розмарину і чайні пакетики (трохи відіжміть їх). У чаї розчиніть коричневий цукор та сіль.

У розчин, що вийшов, додайте часник, лимон і цибулю, поверніть розмарин. Повністю остудити маринад (для прискорення процесу можна додати кілька кубиків льоду).

У остиглий маринад викладіть куряче філе так, щоб воно повністю занурилося в рідину.

Накрийте кришкою сотейник і відправте куряче м'ясо в холодильник для маринування мінімум на 12 годин.
Незадовго до закінчення маринування птиці розігрійте духовку до 200 градусів.

Через деякий час куряче філе дістаньте з маринаду, обсушіть чистою серветкою (тканиною або паперовими). Можна зробити гострим ножем надрізи в кожному шматочку філе і вкласти в них лимон та розмарин із маринаду.

Форму для запікання застелите пергаментом і змастіть олією. Викладіть у форму куряче філе, трохи цибулі з маринаду (за бажанням), скибочки лимона та розмарин (якщо на філе не робити надрізи, то можна куряче м'ясо викласти на подушку з цибулі, лимона та розмарину).

Форму відправте в розігріту духовку, запікайте філе куряче 1 годину при температурі 200 градусів, перевертаючи шматочки курки кожні 15 хвилин.

Курка в чайному маринаді, запечена з лимоном та розмарином, готова до подачі.
На тарілку додайте свіжої зелені петрушки і подавайте до столу, поки гаряча курка.

Курка має приємний аромат розмарину, легку кислинку лимона. Смачно та досить просто, при цьому оригінально та недорого. При подачі запечене філе можна доповнити салатом із свіжих овочів.