Заливний пиріг з курячим фаршем та овочами можна подати до обіду, полуденку або просто перекусити шматочком пирога протягом дня. Пиріг готується дуже просто, з його приготуванням впорається навіть новачок у кулінарних справах. Виходить такий пиріг ситний, соковитий, м'який, ароматний та дуже смачний.

Отже, для приготування курячого пирога з "гавайською начинкою" знадобиться такий набір продуктів:

  • фарш курячий 800 г;
  • часник 3-4 зубчики;
  • пластівці "Геркулес" - 50 р.;
  • молоко 100 г;
  • яйце 2 штуки;
  • сметана 1 ст.л.;
  • "гавайська" суміш – 1 пакет;
  • сир твердий 100-150 г;
  • майонез;
  • спеції.

Перевага такого пирога полягає в тому, що начинку для нього можна приготувати з будь-яких овочів, найголовніше, щоб вони поєднувалися з курячим фаршем.

Насамперед необхідно залити молоком (50гр) пластівці "Геркулеса" і залишити на 10-15 хв.

Готуємо фарш - посолити, поперчити, додати часник (з часникодавки), геркулес, яйце. Все добре перемішуємо і на 20 хв. поставити в холод.

Підготувати круглу форму і змастити олією або м'яким вершковим маслом.

Викладаємо фарш та мокрими руками і робимо бортики.

"Гавайську" суміш висипаємо з пакета, солимо, додаємо спеції. Перемішуємо.

Робимо заливку (омлет) – 1 яйце + 50 мл молока та 1 ст.л. сметани, додати щіпку солі та цукру, гарненько збити віночком.

"Гавайську" суміш викладаємо у форму на фарш,
заливаємо омлетною масою.

Сир натираємо на великій тертці та викладаємо зверху.

Ставимо в духовку (180 г) на 40-45 хв.

Остиглий пиріг дістаємо з форми, викладаємо на блюдо,
майонезом робимо ажурну сітку.

Читайте також:

Його називають "Осінній король": рецепт медового пирога з грушами та корицею

Їх захочеться розбирати двома руками: рецепт відкритих дріжджових пиріжків з м'ясом та солодким перцем

Вам не захочеться виходити з-за столу: рецепт швидкого шоколадного пирога з гарбуза

Ще апетитніше, ніж пиріжки: рецепт турецьких коржиків із сиром та зеленню на сковороді