Заливний пиріг з курячим фаршем та овочами можна подати до обіду, полуденку або просто перекусити шматочком пирога протягом дня. Пиріг готується дуже просто, з його приготуванням впорається навіть новачок у кулінарних справах. Виходить такий пиріг ситний, соковитий, м'який, ароматний та дуже смачний.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, для приготування курячого пирога з "гавайською начинкою" знадобиться такий набір продуктів:
- фарш курячий 800 г;
- часник 3-4 зубчики;
- пластівці "Геркулес" - 50 р.;
- молоко 100 г;
- яйце 2 штуки;
- сметана 1 ст.л.;
- "гавайська" суміш – 1 пакет;
- сир твердий 100-150 г;
- майонез;
- спеції.
Перевага такого пирога полягає в тому, що начинку для нього можна приготувати з будь-яких овочів, найголовніше, щоб вони поєднувалися з курячим фаршем.
Насамперед необхідно залити молоком (50гр) пластівці "Геркулеса" і залишити на 10-15 хв.
Готуємо фарш - посолити, поперчити, додати часник (з часникодавки), геркулес, яйце. Все добре перемішуємо і на 20 хв. поставити в холод.
Підготувати круглу форму і змастити олією або м'яким вершковим маслом.
Викладаємо фарш та мокрими руками і робимо бортики.
"Гавайську" суміш висипаємо з пакета, солимо, додаємо спеції. Перемішуємо.
Робимо заливку (омлет) – 1 яйце + 50 мл молока та 1 ст.л. сметани, додати щіпку солі та цукру, гарненько збити віночком.
"Гавайську" суміш викладаємо у форму на фарш,
заливаємо омлетною масою.
Сир натираємо на великій тертці та викладаємо зверху.
Ставимо в духовку (180 г) на 40-45 хв.
Остиглий пиріг дістаємо з форми, викладаємо на блюдо,
майонезом робимо ажурну сітку.
Читайте також:
Його називають "Осінній король": рецепт медового пирога з грушами та корицею
Вам не захочеться виходити з-за столу: рецепт швидкого шоколадного пирога з гарбуза
Ще апетитніше, ніж пиріжки: рецепт турецьких коржиків із сиром та зеленню на сковороді