Соковиті, ніжні голубці в соусі зі сметани та томатної пасти – завжди смачний та ситний обід чи вечеря. Замініть традиційний рис на булгур - і ви будете приємно вражені.

Отже, щоб приготувати ніжні голубці з яловичиною та булгуром з йогуртовим соусом, знадобиться такий набір продуктів:
  • булгур - 100 г;
  • яловичина – 300 г;
  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;
  • свинина – 300 г;
  • сіль за смаком;
  • пекінська капуста – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • рослинна олія;
  • паста томатная - 1 ст. л.;
  • вода;
  • йогурт грецький;
  • огірок;
  • часник;
  • цибуля червона;
  • цибуля зелена.
Приготування ніжних голубців з яловичиною та булгуром із йогуртовим соусом починаємо з приготування начинки. Для цього булгур потрібно добре промити, залити водою у пропорції 1:2, посолити та відварити до повної готовності (він стає м'яким, але не розвареним).

З яловичини, свинини та цибулі робимо фарш, солимо. У фарш додаємо відварений булгур і перемішуємо.

Всі знають, що молодій білокачанній, пекінській та савойській капусті потрібно менше часу для розм'якшення листя, ніж капусті зрілішій. Саме тому для рецепту було обрано пекінську капусту.

Так бланшируємо листя пекінської капусти, підрізавши потовщення внизу листя.

З фаршу формуємо однакові кульки, загортаємо в капустяне листя, фіксуємо краї. Підготовлені голубці скласти у каструлю.

Моркву, цибулю і трохи пекінської капусти нарізаємо пір'ям, обсмажуємо на олії. Також додаємо томатну пасту і трохи води, викладаємо на овочеву подушку голубці, за бажанням додаємо тефтелі (без капустяного листя). Солимо і заливаємо водою, доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і гасимо до готовності (30-35 хвилин).

Зробимо соус. Для цього грецький йогурт відкидаємо на сито, забираємо зайву вологу, солимо.

Огірок натираємо на тертці, відкидаємо на сито, віджимаємо. З'єднуємо огіркову масу з йогуртом, додаємо натертий часник. Соус викладаємо в миску, посипаємо шаткованою червоною цибулею.

Подаємо голубці із соусом, прикрашаємо зеленою цибулею.

Читайте також:

Навіть цілої каструлі буде мало: рецепт найправильніших закарпатських голубців

Секрет цієї страви проситимуть навіть сусіди: рецепт овочевих голубців на зиму. Закриваються у маленьких баночках

У них є один секрет: готуємо голубці за литовським рецептом. Ви точно захочете добавки

Насолода вам забезпечена: рецепт "ледачих" голубців, які готуються в лаваші