Картопляний рулет з шинкою і сиром можна приготувати на сімейний обід як гарячу закуску або гарнір, або навіть самостійну страву. Також його сміливо можна поставити на святковий стіл, адже він сподобається всім без винятку.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися
- Картопля - 1 кг
- Шинка – 200 г
- Сир твердий - 100 г
- Печериці - 150 г
- Цибуля ріпчаста - 0,5 шт.
- Олія - 2 ст.л.
- Сіль за смаком
- Перець ч. - за смаком
- Яйце куряче - 1 шт.
- Мука - 3-4 ст.л.
Картоплю відваріть до готовності в мундирах. Готову картоплю також потрібно остудити, очистити від шкірки. Натріть картопля на великій тертці, посоліть, поперчіть, додайте|добавляйте| яйце, замісіть картопляне тісто. Не додавайте борошна дуже багато, інакше рулет вийде гумовим.
Гриби очистіть від залишків компосту.
Розігрійте в сковороді олію. Обсмажте в ньому нарізані цибулю та гриби до готовності. Остудіть їх.
Вистеліть лист папером для випічки, змастіть його і руки олією, викладіть картопляну масу прямокутником товщиною в 1 см на папір.
Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте картопляне тісто протягом 15-20 хвилин, до утворення гарної та рум'яної скоринки, всередині він має залишитися м'яким. Готовий корж остудіть, зніміть із паперу.
Переверніть картопляний корж, посипте натертим сиром, обсмаженими з цибулею грибами та нарізаною шинкою. Зверху я поливаю начинку покупним білим соусом із зеленню, він робить рулет соковитішим і смачнішим. Такий соус можна приготувати самому: змішайте навпіл сметану з майонезом, посоліть, поперчіть, додайте кріп нарізаний.
Згорніть картопляний корж з начинкою рулетом і поставте ще на 15 хвилин|мінути| в духовку, щоб|аби| сир розплавився.
Готовий картопляний рулет з шинкою та сиром наріжте порційно і подавайте у гарячому чи холодному вигляді.
Читайте також:
Такої краси ви ще не куштували: рецепт курячого рулету в пляшці
Ви хвалитиметеся навіть на роботі: рецепт смачного картопляного рулету з фаршем і помідорами