Картопляний рулет з шинкою і сиром можна приготувати на сімейний обід як гарячу закуску або гарнір, або навіть самостійну страву. Також його сміливо можна поставити на святковий стіл, адже він сподобається всім без винятку.

  • Картопля - 1 кг
  • Шинка – 200 г
  • Сир твердий - 100 г
  • Печериці - 150 г
  • Цибуля ріпчаста - 0,5 шт.
  • Олія - ​​2 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Перець ч. - за смаком
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Мука - 3-4 ст.л.

Картоплю відваріть до готовності в мундирах. Готову картоплю також потрібно остудити, очистити від шкірки. Натріть картопля на великій тертці, посоліть, поперчіть, додайте|добавляйте| яйце, замісіть картопляне тісто. Не додавайте борошна дуже багато, інакше рулет вийде гумовим.

Гриби очистіть від залишків компосту.

Розігрійте в сковороді олію. Обсмажте в ньому нарізані цибулю та гриби до готовності. Остудіть їх.

Вистеліть лист папером для випічки, змастіть його і руки олією, викладіть картопляну масу прямокутником товщиною в 1 см на папір.

Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте картопляне тісто протягом 15-20 хвилин, до утворення гарної та рум'яної скоринки, всередині він має залишитися м'яким. Готовий корж остудіть, зніміть із паперу.

Переверніть картопляний корж, посипте натертим сиром, обсмаженими з цибулею грибами та нарізаною шинкою. Зверху я поливаю начинку покупним білим соусом із зеленню, він робить рулет соковитішим і смачнішим. Такий соус можна приготувати самому: змішайте навпіл сметану з майонезом, посоліть, поперчіть, додайте кріп нарізаний.

Згорніть картопляний корж з начинкою рулетом і поставте ще на 15 хвилин|мінути| в духовку, щоб|аби| сир розплавився.

Готовий картопляний рулет з шинкою та сиром наріжте порційно і подавайте у гарячому чи холодному вигляді.

Читайте також:

Такої краси ви ще не куштували: рецепт курячого рулету в пляшці

Ви хвалитиметеся навіть на роботі: рецепт смачного картопляного рулету з фаршем і помідорами