Морква – 1 кг
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПомідори – 1,5 кг
Сахар - 5 ст.л.
Соль - 1 ст.л.
Оцет 9% - 1 ст.л.
Соняшникова олія - 100 мл
Часник - 2 зубки
Моркву очистимо від шкірки, розріжемо на невеликі шматочки, помідори розріжемо на четвертинки. Пропустимо моркву та помідори через м'ясорубку або просто проб'ємо в блендері до однорідного стану.
Перекладемо отриману масу в казанок або каструлю.
Додамо до маси сіль та цукор.
Вольем рослинне масло. Ставимо каструлю на повільний вогонь і готуємо салат 90 хвилин, помішуючи, поки морква стане зовсім м'якою.
Потім вливаємо оцет і додаємо часник, я часник цього разу не додавала, робила салат для дитини. Варимо салат ще 10 хвилин.
Готовий салат гарячим розподіляємо по стерилізованим банкам. Я стерилізую банки так: мою їх ретельно з содою і потім прожарюю в духовці при 160 градусах З 10 хвилин.
Закриваємо банки щільно кришками або закочуємо їх. Перевертаємо банки з салатом догори дном, загортаємо чимось теплим і залишаємо там до повного остигання. Потім переносимо банки із салатом з моркви «Помаранчеве диво» на зиму до приміщення для зберігання.
Читайте також:
Вас благатимуть, щоб готували таке щодня: рецепт соковитих домашніх біляшів з м'ясом на кефірі
Цей аромат заповнить усю квартиру: рецепт відкритих пиріжків з м'ясом
"Осіння насолода": рецепт найніжнішого м'яса, запеченого з гарбузом у духовці
Що буде з цінами на м'ясо, фрукти та овочі: українцям розповіли, до чого готуватись