Кожен городник рано чи пізно стикався з тим, що восени помідори не встигають дозрівати та почервоніти, а залишаються висіти сумними зеленими плодами на кущиках. З цього приводу не варто засмучуватися, адже із зелених томатів та буряків можна приготувати найсмачнішу ікру.

Для того, щоб приготувати ікру із зелених помідорів та буряків на зиму, необхідно взяти такий перелік продуктів:

  • зелені помідори – 3 кг;
  • буряк – 1.5 кг;
  • морква – 1.5 кг;
  • цибуля – 1 кг;
  • часник – 1 головка;
  • соль – 3 ст.л.;
  • сахар – 2 ст.л.;
  • оцет – 3 ст.
  • олія – 500 мл.

Всі овочі потрібно добре промити, очистити від шкірки і пропустити через м'ясорубку - бажано використовувати дрібніші грати.

важливо!

  • Щоб прискорити процес очищення від шкірки, помідори потрібно опустити в гарячу воду і через 5-10 секунд перекласти в миску холодною водою.

Перекладаємо отриману масу в зручний посуд - краще взяти емальовану миску або казанок, щоб ікра не пригорала під час варіння.

Далі додаємо олію, цукор, сіль та спеції за смаком. Проварити 1.5 години на слабкому вогні. Іноді перемішуйте. За потреби можна додати ложку-дві води.

Коли ікра досить упариться і буде готова, потрібно додати давлений часник і оцет і проварити ще 5-7 хвилин.

Далі викладаємо ікру із зелених помідорів та буряків у пастеризовані банки та закочуємо кришками. Загорнути в ковдру та дати охолонути.

важливо!

  • Готувати ікру із зелених помідорів та буряків можна різними способами: у мультиварці, з обсмажуванням інгредієнтів на сковороді, цілком або скибочками.

Ікру із зелених помідорів та буряків можна буде вживати з підсушеними шматочками лаваша, а можна і як гарнір до м'яса.

Читайте також:

Скільки не закрийте – завжди буде мало: рецепт ікри з моркви та помідорів на зиму

Взимку ви насолоджуватиметеся цим під картоплю: рецепт ікри з молоденьких маслюків

Взимку ви насолоджуватиметеся цією консервацією: рецепт ікри зі стручкової квасолі та помідорів