Всі досвідчені городники знають, що кабачки потрібні не тільки, щоб роздавати їх рідним та близьким, а й робити з них смачну консервацію. Наприклад, кетчуп.

Щоб приготувати 10 порцій кетчупу, нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 3 кг кабачків
  • 1 кг цибулі
  • 1 чайна ложка натертого імбиру
  • 1 перець чилі
  • 5 зубчиків часнику
  • 750 г томатної пасти
  • півсклянки цукру
  • 1/4 склянки яблучного оцту
  • підлогу чайної ложки кориці
  • 2 чайні ложки паприки
  • 2 лаврові листи
  • кілька горошин запашного перцю
  • сіль

Для приготування кетчупу можна використовувати будь-які кабачки, у тому числі переростки. Пам'ятайте, що обов'язково знадобиться готова томатна паста.

А вся "сіль" рецепту – у спеціях. Імбир, часник, перець чилі та мелений гострий перець.

Також як добавка до кетчупу з кабачка йде цукор і кориця. Якщо ви за ЗОЖ – замініть цукор медом, але пам'ятайте, що це вплине на смак.

Спосіб приготування кетчупу з кабачків

Натираємо кабачок, нарізаємо та окремо обсмажуємо цибулю. Потім додаємо до нього натертий часник, імбир, перець чилі та спеції (солодку та гостру паприку, корицю, кульки запашного перцю, лавровий лист).

Все смажимо, регулярно заважаємо. Далі насипаємо кабачки, а потім додаємо томатну пасту, оцет і цукор (або мед).

Видаляємо із суміші перець та лавровий лист. Додаємо сіль та варимо до отримання потрібної консистенції.

Кетчуп розливаємо чистими банками і консервуємо.

Читайте також:

Він виходить неймовірно смачним і запашним: рецепт домашнього кабачкового хліба

Такого навіть у ресторані не подадуть: рецепт ситної запіканки з кабачків із бринзою

Таке захочеться їсти майже кожен день: рецепт кабачкових рулетиків зі смаженими грибами

Рецепт рулетів із крабових паличок із лісовими грибами: тільки від одного запаху вже захочеться добавки