У світі кулінарії існує безліч різноманітних рецептів та десертів, здатних пробудити в нас справжню гастрономічну насолоду. Один із таких неповторних делікатесів – ватрушки з кисломолочним сиром. Цей чудовий десерт, що поєднує в собі ніжне тісто та ароматну начинку, завойовує серця любителів випічки по всьому світу. У них ховається неповторний смак дитинства та сімейних традицій, адже такі ватрушки з кисломолочним сиром багатьом пекли бабусі та мами, а також давали у школах.

Докладніше про те, як приготувати страву за рецептом ватрушок з кисломолочним сиром читайте у нашому матеріалі.

Для приготування страви за рецептом ватрушок з кисломолочним сиром нам знадобиться:

  • Рослинна олія – 3 ст. л.
  • Молоко - 200 мл.
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Цукор - 3,5 ст. л.
  • Дріжджі – 5 г.
  • Ванільний цукор - 1 пакетик
  • Пшеничне борошно - 3 склянки
  • Кисломолочний сир - 350 р.

Спосіб приготування страви за рецептом ватрушок з кисломолочним сиром:

Спочатку просійте пшеничне борошно для ватрушок із кисломолочним сиром через сито і додайте сухі дріжджі. Перемішайте їх за допомогою ложки. Навіть якщо ваше борошно чисте, просіювання необхідно, щоб наситити його киснем. Цей процес зробить ватрушки з кисломолочним сиром більш пишними та смачними.

В іншій мисці розбийте 2 курячі яйця. Додайте цукор та ванільний цукор. Збийте всі разом за допомогою міксера.

Поступово додайте половину борошна (близько 2 склянок) у яєчну суміш і добре перемішайте ложкою для ватрушок із кисломолочним сиром.

Потім влийте тепле молоко (не гаряче) і знову добре перемішайте.

Трохи розігрійте вершкове масло і додайте його в тісто для ватрушок із кисломолочним сиром. Якщо немає вершкового масла, можна використовувати маргарин або олію.

Перекладіть борошно, що залишилося на стіл, покладете тісто на нього і замісіть його руками до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук і столу. Можливо, знадобиться трохи більше або менше борошна.

Перекладіть тісто в миску і залиште в теплому місці на 1,5 години, накривши рушником. За цей час тісто для ватрушок із кисломолочним сиром має подвоїтися у розмірі.

Після підняття опустіть тісто для ватрушок з кисломолочним сиром і знову залиште в теплі, накривши рушником. На цей раз тісто для ватрушок з кисломолочним сиром має підійти вдвічі швидше, приблизно за 45 хвилин.

Поки тісто для ватрушок з кисломолочним сиром підходить, приготуйте начинку для ватрушок. Протріть сир через сито або друшляк.

Додайте одне яйце в кисломолочний сир, а також цукор, що залишився. Добре перемішайте все ложкою.

Якщо начинка для ватрушок з кисломолочним сиром вийшла рідкою, додайте в неї 1 столову ложку борошна. Якщо начинка досить густа, пропустіть цей крок. Відкладіть готову начинку убік.

Тепер, коли тісто для ватрушок з кисломолочним сиром вдруге підійшло, налийте на стіл 1-1,5 столові ложки рослинної олії й покладіть на нього тісто. Перемішайте його руками так, щоб масло рівномірно розподілилося за тістом для ватрушок із кисломолочним сиром.

Розділіть готове тісто для ватрушок із кисломолочним сиром на приблизно 16 рівних частин. Можна спочатку розрізати на 4 частини, а потім кожну з них поділити ще на 4 частини. У результаті вийде 16 шматочків.

Змастіть лист маслом і викладіть на нього круглі коржики, зроблені зі шматочків тіста для ватрушок з кисломолочним сиром.

Візьміть склянку, змастіть його дно рослинною олією і зробіть поглиблення в кожному коржі за допомогою склянки.

Наповніть поглиблення сирною начинкою для ватрушок з кисломолочним сиром і залиште ватрушки на 15-20 хвилин, щоб вони трохи підійшли.

Розділіть жовтки та білки яєць. Змастіть підняті ватрушки із кисломолочним сиром жовтками.

Випікайте ватрушки із кисломолочним сиром в попередньо нагрітій до 200 градусів духовці до готовності. Потім накрийте їх чистим рушником і залиште охолонути.

Тепер ваші ватрушки з кисломолочним сиром готові до чаювання! Смачного!

Читайте також:

Тільки відвернулися, а його вже немає: рецепт пирога зі свіжими баклажанами, сиром та яйцями

Взимку ви відкриватимете банку за банкою: рецепт пряного соусу з помідорів та слив з часником

Ох, ця тітка Циля: рецепт ситних єврейських котлет з моркви з панірувальними сухарями

Тільки приготували, а тарілка вже порожня: рецепт салату "Краби в шубі" з рисом, яйцями та сиром