Загляньте в свою кухню і уявіть чудовий аромат стиглих помідорів і соковитих слив, що пронизує всю кімнату. А що якщо ми скажемо вам секрет приготування дивовижного соусу з помідорів та злив, який можна насолоджуватися не лише під час їхнього сезону, а й у холодну пору року? Так, ви можете створити цей натуральний, корисний та повноцінний соус, не вдаючись до використання штучних барвників чи інших шкідливих добавок.

Докладніше про те, як приготувати заготівлю за рецептом пряного соусу з помідорів та злив із часником читайте в нашому матеріалі.

Для приготування заготовки за рецептом пряного соусу з помідорів та злив з часником нам знадобиться:

Спосіб приготування заготовки за рецептом пряного соусу з помідорів та злив з часником.

Для приготування пряного соусу з помідорів та злив із часником необхідно пропустити стиглі помідори зі зливами через м'ясорубку, щоб отримати пюре. Перекласти отриману масу для пряного соусу з помідорів і злив із часником у товстостінну каструлю, поставити на вогонь і додати трохи солі та цукру. Проварити суміш для пряного соусу з помідорів та злив із часником після закипання протягом 20 хвилин.

У цей час підготуємо решту інгредієнтів для пряного соусу з помідорів і слив з часником: натерти часник дрібною терткою або використати часнику, видалити насіння та жилки з гострого перцю і нарізати його тонкими смужками.

Додати часник, гострий перець, італійські трави, гвоздику та запашний перець у проварену суміш помідорів та слив. Варити разом ще 10 хвилин. Зняти соус із плити, накрити кришкою та залишити настоюватися протягом 2 годин, щоб спеції віддали свій аромат соусу.

Охолоджений пряний соус з помідорів і слив з часником пропустити через сито для отримання більш шовковистої та однорідної консистенції. Повернути пряний соус із помідорів і злив із часником на плиту і кип'ятити ще 1 годину, додаючи оцет за 3 хвилини до закінчення.

Гарячий готовий пряний соус із помідорів та слив з часником перелити в стерилізовані банки і відразу закрити. Перевернути банки вгору дном і укутати їх, щоб вони повністю охолонули. Пряний соус із помідорів та злив із часником добре зберігається в прохолодному місці протягом тривалого часу.

Таким чином, ви отримаєте 3 літри смачного, корисного та натурального пряного соусу з помідорів та слив з часником, що не містить штучних барвників та інших шкідливих добавок. Готовий пряний соус з помідорів та злив із часником відмінно зберігається і стане ідеальним доповненням до ваших страв у сезон відсутності свіжих помідорів та злив. Смачного!

Читайте також:

Від магазинного хліба ви відмовитесь назавжди: рецепт смачних коржів по-індійському

Ви його будете їсти без зупинки: рецепт ситного пирога з шинкою та сиром, який робиться із хліба

Ох, ця тітка Циля: рецепт ситних єврейських котлет з моркви з панірувальними сухарями