Що робити з великим урожаєм часнику? Однозначно - маринувати! Ще б пак, маринований часник, як і квашена капуста, солоні огірки, морквапо-корейськи чи маринований імбир, вважається приємним доповненням до багатьох страв.

Інгредієнти:

  • часник – 12-14 головок
  • червона смородина – 500 г
  • сіль – 3 ст. л.
  • цукор – 6 ст. л.
  • жменя чорних перців горошком
  • склянка 9% оцту

Кілька банок стерилізуємо будь-яким зручним способом, не забуваючи про кришках.

Ароматний молодий часник очищаємо від усіх шарів лушпиння та розділяємо на зубчики. А червоні ягоди смородини перебираємо (позбавляємося від гілочок, листя і всіляких смітинок) і ретельно промиваємо під струменем води.

Далі перекладаємо часник у стерилізовані банки і додаємо смородину.

Маринад: воду змішайте із цукром, сіллю та перцем. Доведіть до кипіння, варіть 5 хвилин, придушіть ягоди, варіть ще 2 хвилини. Процідіть, поверніть маринад в каструлю, додайте цукор і сіль, що залишився, оцет, дайте закипіти і варіть 1 хвилину.

Залийте часник киплячим маринадом, закрийте кришками. Переверніть банки, дайте охолонути, поставте у холодильник чи підвал, льох.

Цим цікавим і незвичним рецептом у своєму Instagram поділилась кулінарка Юлія.

Читайте також:

Ви дуже здивуєтеся: як за допомогою часникового лушпиння надовго зберегти помідори та огірки свіжими

Вдихаємо глибоко, розслабляємось і просимо добавку: рецепт маринованих кабачків з медом та часником

Жодних баночок і коробочок: як насправді потрібно зберігати часник, щоб він не засох