Пропонуємо приготувати кабачки у медово-часниковому маринаді. Така страва має дуже багато плюсів. Наприклад, цю закуску дуже легко приготувати. А головне, що з таким завданням зможе впоратися кожен. До того ж, кабачки не піддаються термічній обробці, а це означає, що страва збереже в собі максимальну кількість вітамінів і мінералів.
  • молоді кабачки 2 штуки;
  • олія 100 мл.;
  • столовий оцет 3 стол.
  • мед 2 стол.
  • часник 2 зубчики;
  • кріп за смаком;
  • перець гострий стручковий за смаком;
  • перець горошком до смаку;
  • сіль за смаком.
Поради приготування:
  • мариновані кабачки з медом та часником найкраще готувати з молодих плодів з ніжною шкіркою - їх можна буде не очищати та не видаляти насіння;
  • олію візьміть без запаху;
  • оцет - столовий, 9%, яблучний чи винний;
  • замість меду можна використати цукор;
  • кількість солі, часнику та перцю регулюйте на свій смак.

Кабачки помийте, обсушіть і відріжте кінчики. Наріжте їх тонкими скибочками. Спосіб нарізки не важливий - можете різати кружальцями, половинками, тонкими стрічками і навіть соломкою. Не робіть тільки скибочки надто товстими, щоб вони встигли промаринуватися.

Нарізані кабачки посипаємо сіллю, після чого перемішуємо вміст чаші руками. Залишаємо кабачки за кімнатної температури на 20-30 хвилин.

А тим часом приготуйте маринад:

  • часник очистіть і дрібно наріжте. Або пропустіть через прес;
  • кріп помийте, обсушіть і дрібно наріжте ножем. Замість кропу можна взяти й іншу зелень – петрушку, кінзу, базилік, все, що любите;
  • дрібно наріжте стручок гострого перцю. Його додавайте обережно – страва буде дуже гострим.

Складаємо в миску нарізаний часник, кріп, перець. Додаємо мед (або цукор), оцет та олію. Добре перемішайте маринад.

Через 20-30 хвилин кабачки пустили сік, який нам потрібно злити. Залийте їх маринадом. Добре перемішайте кабачки, можна це зробити руками. Залишіть їх на 2-3 години постояти.

Читайте також:

Його називають "м'ясо-хліб": старовинний єврейський рецепт, який обов'язково потрібно спробувати

У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром

Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками

Ніжність та насолода: рецепт салату "Краб під шубою" з рисом, сиром та сухариками