- молоді кабачки 2 штуки;
- олія 100 мл.;
- столовий оцет 3 стол.
- мед 2 стол.
- часник 2 зубчики;
- кріп за смаком;
- перець гострий стручковий за смаком;
- перець горошком до смаку;
- сіль за смаком.
- мариновані кабачки з медом та часником найкраще готувати з молодих плодів з ніжною шкіркою - їх можна буде не очищати та не видаляти насіння;
- олію візьміть без запаху;
- оцет - столовий, 9%, яблучний чи винний;
- замість меду можна використати цукор;
- кількість солі, часнику та перцю регулюйте на свій смак.
Кабачки помийте, обсушіть і відріжте кінчики. Наріжте їх тонкими скибочками. Спосіб нарізки не важливий - можете різати кружальцями, половинками, тонкими стрічками і навіть соломкою. Не робіть тільки скибочки надто товстими, щоб вони встигли промаринуватися.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяНарізані кабачки посипаємо сіллю, після чого перемішуємо вміст чаші руками. Залишаємо кабачки за кімнатної температури на 20-30 хвилин.
А тим часом приготуйте маринад:
- часник очистіть і дрібно наріжте. Або пропустіть через прес;
- кріп помийте, обсушіть і дрібно наріжте ножем. Замість кропу можна взяти й іншу зелень – петрушку, кінзу, базилік, все, що любите;
- дрібно наріжте стручок гострого перцю. Його додавайте обережно – страва буде дуже гострим.
Складаємо в миску нарізаний часник, кріп, перець. Додаємо мед (або цукор), оцет та олію. Добре перемішайте маринад.
Через 20-30 хвилин кабачки пустили сік, який нам потрібно злити. Залийте їх маринадом. Добре перемішайте кабачки, можна це зробити руками. Залишіть їх на 2-3 години постояти.
Читайте також:
Його називають "м'ясо-хліб": старовинний єврейський рецепт, який обов'язково потрібно спробувати
У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром
Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками
Ніжність та насолода: рецепт салату "Краб під шубою" з рисом, сиром та сухариками