Запечена в духовці кукурудза – ідеальна закуска до будь-якого столу. Розповідаємо про простий рецепт кукурудзи в фользі, який зможе повторити навіть школяр. Все, що потрібно — духовка і 40 хвилин терпіння.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, щоб приготувати найсмачнішу кукурудзу у фользі, необхідні такі продукти:
- 4 качана кукурудзи;
- 50–70 г вершкового масла;
- 0,5 ч. л. копченої паприки;
- 0,5 год. л. каррі;
- мелений часник за смаком;
- сіль за смаком.
Насамперед слід звільнити кукурудзу від усіх листків та іншого лушпиння. При цьому купувати варто завжди овоч виключно у листі, адже завдяки їм він довше зберігається та зберігає свою соковитість.
Розламайте чи розріжте кожну кукурудзу на 2 частини.
В окремій мисці необхідно змішати розм'якшене вершкове масло, сіль, копчену паприку та каррі. Також доречним буде мелений часник. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо.
Увімкніть духовку, щоб вона розігрілася до 180 градусів.
Тим часом необхідно змастити кожну половинку кукурудзи одержаним вершковим маслом зі спеціями - зручно використовувати для цього кондитерську кисть.
Далі загортаємо кожну половинку кукурудзи у фольгу, а потім кладемо всі заготовки у форму для випікання і відправляємо в духовку на 30-40 хвилин.
Можна перевірити готовність вже за 20 хвилин. Якщо кукурудза молода, швидше за все, вона буде готова.
Готовій кукурудзі треба дати трохи часу, щоб вона охолола.
Подавайте до столу соковиту та ароматну кукурудзу гарячою разом з іншими свіжими овочами до смаку. При цьому фольгу треба знімати безпосередньо перед трапезою.
Кукурудза запечена в духовці підходить як самостійне блюдо або як гарнір.
Спробуйте цей рецепт і вам більше ніколи не захочеться їсти звичайну варену кукурудзу.
Читайте також:
Ніжно, ситно і божественно: рецепт човників з кабачків з куркою, сиром та кукурудзою
Його захочеться пити чашками: рецепт овочевого супу з молодою кукурудзою та вершками.
Не дайте себе обдурити: як відрізнити солодку кукурудзу від кормової. Прості хитрощі