Всі овочі попередньо вимийте, очистіть від шкірки та шкірки ті, які це вимагають. У перцю видаліть насіння коробочки, розрізавши його навпіл. Ріпчасту цибулю очистіть і наріжте довільно - нарізка всіх овочів не відіграє значення, оскільки все буде пробиватися блендером.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяНаріжте так само довільно перець. Можна його запекти і очистити від шкірки - тоді соус-паста вийде зовсім ніжним. Але це займає багато часу, тому зараз переважно використовується занурювальний блендер. Завдяки йому дрібні частинки шкірки зовсім не відчуваються.
Складіть підготовлені овочі в сотейник або казан з антипригарним покриттям або з товстим дном, саме такий посуд найкраще підходить для приготування зимових заготовок. Поставте на плиту, додайте трохи води та варіть під кришкою на повільному вогні до м'якості перцю та цибулі. На це піде близько півгодини.
Тепер пробийте овочеву масу занурювальним блендером або в кухонному комбайні. Тонкість подрібнення регулюйте на свій смак, хтось любить, щоб залишалися невеликі шматочки.
Додайте в отриману пасту із солодкого перцю сіль, цукор, трохи оцту чи лимонної кислоти за бажання і знову доведіть до кипіння. Варіть при повільному кипінні до отримання бажаної густини соусу.
Розлийте готову пасту з солодкого перцю в підготовлені заздалегідь стерильні баночки і закрийте кришками. Відправте заготовку на зиму із солодкого перцю під теплий рушник або плед до повного остигання. Зберігати можна у кімнатних умовах. Також можна пасту розкласти у формочки для льоду та заморозити. Потім перекласти в пластиковий пакет або форму і зберігати в морозилці, дістаючи при необхідності
Читайте також:
Спробувавши один раз, його хочеться ще й ще: рецепт картопляного пирога з куркою та печерицями
Навіть двох порцій вам буде мало: рецепт млинців з м'ясним фаршем на сковороді
Ніжно, ситно і божественно: рецепт човників з кабачків з куркою, сиром та кукурудзою
Його захочеться пити чашками: рецепт овочевого супу з молодою кукурудзою та вершками.