У наші дні домашня випічка стала особливо популярною. Готувати свіжі та ароматні десерти, самостійно підкріплюючись чистими та натуральними інгредієнтами, дає відчуття радості та задоволення. Якщо ви шукаєте новий та цікавий рецепт для своєї колекції домашніх ласощів, то рекомендуємо вам спробувати приготувати наш смачний та соковитий кекс із вишнями.

Докладніше про те, як приготувати страву за рецептом швидкого йогуртового кексу з вишнею та цедрою лимона читайте у нашому матеріалі.

Для приготування страви за рецептом швидкого йогуртового кексу з вишнею та цедрою лимона нам знадобиться:

Йогурт – 120 г
Молоко - 70 мл
Яйця – 3 шт.
Олія соняшникова рафінована - 80 мл + для змащування форми
Цукор - 70 г
Борошно - 250 г (2 склянки ємністю 200 мл) + для посипання форми
Розпушувач - 10 г
Вишня – 150 г
Крохмаль кукурудзяний - 5 г
Цедра лимона - 15 г

Спосіб приготування страви за рецептом швидкого йогуртового кексу з вишнею та цедрою лимона:

Вишні очищаємо від кісточок і за допомогою ситечка відокремлюємо сік для швидкого йогуртового кексу з вишнею та цедрою лимона.

Яйця з'єднуємо в мисці, додаємо сіль, цукор та ванільний цукор для швидкого йогуртового кексу з вишнею та цедрою лимона. Суміш збиваємо віночком до отримання однорідної маси. Потім додаємо йогурт і знову збиваємо. Поступово вливаємо олію та молоко, продовжуючи збивати. Додаємо цедру та ретельно перемішуємо.

Після цього засіємо борошно з розпушувачем і знову перемішуємо, щоб усі інгредієнти для швидкого йогуртового кексу з вишнею та цедрою лимона добре з'єдналися.

Включаємо духовку та попередньо розігріваємо її до 180 градусів для приготування швидкого йогуртового кексу з вишнею та цедрою лимона.

Вишні злегка віджимаємо від соку, викладаємо в окрему миску й обвалюємо в крохмалі, щоб при випіканні вони рівномірно розподілилися.

Додаємо вишні до тесту та ретельно перемішуємо всі інгредієнти для швидкого йогуртового кексу з вишнею та цедрою лимона разом.

Тепер змащуємо круглу форму для кексу олією та посипаємо її борошном. Викладаємо тісто для швидкого йогуртового кексу з вишнею та цедрою лимона у форму.

Кекс випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при 180 градусах протягом 40 хвилин.

Після випікання швидкого йогуртового кексу з вишнею та цедрою лимона можна насолодитися ароматним та соковитим кексом з вишнями.

Читайте також:

Спробувавши один раз, його хочеться ще й ще: рецепт картопляного пирога з куркою та печерицями

Навіть двох порцій вам буде мало: рецепт млинців з м'ясним фаршем на сковороді

Ніжно, ситно і божественно: рецепт човників з кабачків з куркою, сиром та кукурудзою

Перед цим вам не встояти: закуска з міні-перців із сирною начинкою та сосисками