Картопляний пиріг з куркою та печерицями – це чудова страва, яка зігріє вас своїм ароматом та задовольнить смакові уподобання як дітей, так і дорослих. Цей картопляний пиріг з куркою та печерицями соковитий, ситний та ніжний, ідеально підходить для різноманітних повсякденних обідів чи вечерь.

Докладніше про те, як приготувати страви за рецептом картопляного пирога з куркою та печерицями читайте у нашому матеріалі.

Для приготування страви за рецептом картопляного пирога з куркою та печерицями нам знадобиться:

Картопля, зварена в мундирі та очищена – 400 г
Курка варена – 250 г
Цибуля – 1 шт.
Яйця – 3 шт.
Печериці – 200 г
Зелень петрушки – 0,5 пучка
Мука – до 200 г
сіль
Перець чорний мелений
Олія вершкове – 2 ст. ложки + для змащування форми
Вершки 10% - 200 мл

Спосіб приготування страви за рецептом картопляного пирога з куркою та печерицями:

Для приготування картопляного пирога з куркою та печерицями, спочатку необхідно натерти картопля на дрібній тертці. Потім додати трохи солі, перцю, яйце та борошно. Важливо додавати борошно поступово, щоб вийшло гладке тісто.

Далі для картопляного пирога з куркою та печерицями слід дрібно нарізати цибулю, курку та свіжу зелень петрушки, а також порізати гриби тонкими пластинками.

На сковороді нагріти невелику кількість олії та обсмажити цибулю до золотистого кольору. Потім додати нарізане куряче м'ясо й обсмажувати разом із цибулею.

Після цього додати гриби, свіжу зелень петрушки та масло для картопляного пирога з куркою і печерицями. Посолити й поперчити до смаку. Гасити всі разом близько 7-10 хвилин, щоб інгредієнти з'єдналися та витягли аромати один одного.

Змастити лист маслом і викласти на нього картопляне тісто для картопляного пирога з куркою і печерицями, створюючи бортики по краях.

Потім викласти начинку на тісто для картопляного пирога з куркою і печерицями. Для заливання збити яйця з вершками, додати трохи солі, перцю та сухих трав, за бажанням. Залити отриманою заливкою пиріг.

Перед тим як поставити картопляний пиріг з куркою та печерицями у розігріту до 180 градусів духовку, випікати його приблизно 25-30 хвилин.

Після приготування дати картопляному пирогу з куркою та печерицями трохи охолонути, а потім акуратно вийняти його з форми. Картопляний пиріг з куркою та печерицями чудово підходить для вживання як у теплому, так і в холодному вигляді. Він відмінно поєднуватиметься з супом або бульйоном, і приємно порадує вас своїм насиченим смаком.

Читайте також:

Навіть двох порцій вам буде мало: рецепт млинців з м'ясним фаршем на сковороді

Ніжно, ситно і божественно: рецепт човників з кабачків з куркою, сиром та кукурудзою

Його захочеться пити чашками: рецепт овочевого супу з молодою кукурудзою та вершками.