Картопляний пиріг з куркою та печерицями – це чудова страва, яка зігріє вас своїм ароматом та задовольнить смакові уподобання як дітей, так і дорослих. Цей картопляний пиріг з куркою та печерицями соковитий, ситний та ніжний, ідеально підходить для різноманітних повсякденних обідів чи вечерь.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про те, як приготувати страви за рецептом картопляного пирога з куркою та печерицями читайте у нашому матеріалі.
Для приготування страви за рецептом картопляного пирога з куркою та печерицями нам знадобиться:
Картопля, зварена в мундирі та очищена – 400 г | ||
Курка варена – 250 г | ||
Цибуля – 1 шт. | ||
Яйця – 3 шт. | ||
Печериці – 200 г | ||
Зелень петрушки – 0,5 пучка | ||
Мука – до 200 г | ||
сіль | ||
Перець чорний мелений | ||
Олія вершкове – 2 ст. ложки + для змащування форми | ||
Вершки 10% - 200 мл |
Спосіб приготування страви за рецептом картопляного пирога з куркою та печерицями:
Для приготування картопляного пирога з куркою та печерицями, спочатку необхідно натерти картопля на дрібній тертці. Потім додати трохи солі, перцю, яйце та борошно. Важливо додавати борошно поступово, щоб вийшло гладке тісто.
Далі для картопляного пирога з куркою та печерицями слід дрібно нарізати цибулю, курку та свіжу зелень петрушки, а також порізати гриби тонкими пластинками.
На сковороді нагріти невелику кількість олії та обсмажити цибулю до золотистого кольору. Потім додати нарізане куряче м'ясо й обсмажувати разом із цибулею.
Після цього додати гриби, свіжу зелень петрушки та масло для картопляного пирога з куркою і печерицями. Посолити й поперчити до смаку. Гасити всі разом близько 7-10 хвилин, щоб інгредієнти з'єдналися та витягли аромати один одного.
Змастити лист маслом і викласти на нього картопляне тісто для картопляного пирога з куркою і печерицями, створюючи бортики по краях.
Потім викласти начинку на тісто для картопляного пирога з куркою і печерицями. Для заливання збити яйця з вершками, додати трохи солі, перцю та сухих трав, за бажанням. Залити отриманою заливкою пиріг.
Перед тим як поставити картопляний пиріг з куркою та печерицями у розігріту до 180 градусів духовку, випікати його приблизно 25-30 хвилин.
Після приготування дати картопляному пирогу з куркою та печерицями трохи охолонути, а потім акуратно вийняти його з форми. Картопляний пиріг з куркою та печерицями чудово підходить для вживання як у теплому, так і в холодному вигляді. Він відмінно поєднуватиметься з супом або бульйоном, і приємно порадує вас своїм насиченим смаком.
Читайте також:
Навіть двох порцій вам буде мало: рецепт млинців з м'ясним фаршем на сковороді
Ніжно, ситно і божественно: рецепт човників з кабачків з куркою, сиром та кукурудзою
Його захочеться пити чашками: рецепт овочевого супу з молодою кукурудзою та вершками.