Ніхто не заперечуватиме, що в багатьох українських сім'ях пельмені є "черговою стравою" і справжньою паличкою-виручалочкою, коли потрібно нагодувати велику родину. Крім того, господині люблять цю невигадливу страву за швидкість приготування, якщо не враховувати час на ліплення. А от у єврейській кухні пельмені навіть є святковою стравою, щоправда, у цій національній кухні їх роблять трикутною формою.

Посилання:

  • Форма єврейських пельменів (кріплах) не випадкова – кожен кут пельменя символізує одного з трьох патріархів: Авраама, Ісаака та Якова.
  • Оскільки у євреїв це святкова релігійна страва, то за такими переконаннями начинку для нього роблять лише курки та яловичини, свинину не використовують, а як приправу використовують лише сіль та чорний мелений перець.

Отже, щоб приготувати начинку для єврейських пельменів, знадобиться такий список продуктів:

  • куряче філе 300 гр.;
  • цибуля ріпчаста 1 штука;
  • яєчні білки 1 штука;
  • олія 1 стол.л.;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений на смак.

Відварюємо в підсоленій воді куряче філе до готовності і, коли воно охолоне, перекручуємо його на м'ясорубці або подрібнюємо блендером у фарш.

У миску з курячим фаршем потрібно додати дрібно порубану цибулю, припущену на розігрітій на сковороді олії, курячі білки, сіль і чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо інгредієнти до однорідної маси.

Далі готуємо тісто для пельменів:

  • пшеничне борошно 1 склянка;
  • яєчні жовтки 1 штука;
  • вода 70 мл;
  • сіль 2 гр.

У глибоку миску потрібно просіяти пшеничне борошно, додати сіль, воду та курячі жовтки.

Перемішайте інгредієнти і замісіть руками гладке еластичне тісто, воно не повинно липнути до рук. Оберніть його в харчову плівку і приберіть холодильник відпочити на півгодини.

Тісто, що відпочило, вийміть з холодильника, поділіть його на частини і розкотіть на підпиленій робочій поверхні в тонкий прямокутний пласт, розріжте його на квадрати, розміром приблизно шість на шість сантиметрів.

У центр кожного квадрата тіста викладіть трохи приготовленого фаршу.

Скріпіть краї тіста, щоб пельмені вийшли у вигляді трикутників.

У каструлю налийте воду, додайте щіпку солі, доведіть до кипіння. Замість води можна використовувати курячий бульйон. Опустіть у киплячу воду заготівлі пельменів. Акуратно перемішайте відразу їх шумівкою, щоб вони не прилипли до дна каструлі. З моменту закипання води варіть креплах близько 5 хвилин, адже м'ясна начинка в них вже готова.

Вийміть пельмені з води шумівкою, викладіть у глибоку тарілку, залийте їх гарячим бульйоном, у якому вони варилися, подавайте до столу.

Читайте також:

Його називають "м'ясо-хліб": старовинний єврейський рецепт, який обов'язково потрібно спробувати

У цю страву закохуються назавжди: рецепт запіканки з молодих кабачків із беконом та сиром

Смакування та насолода: рецепт ситної картопляно-грибної запіканки з вершками

Ніжність та насолода: рецепт салату "Краб під шубою" з рисом, сиром та сухариками