Ікра із зелених помідорів – не надто поширена закуска, тому її сміливо можна назвати оригінальною та нестандартною. Водночас її інгредієнти настільки досконало гармонують між собою, що в результаті виходить просто фантастична страва.

Інгредієнти (на 2 півлітрові банки):

  • близько 1 кг зелених помідорів;
  • 200 г цибулі;
  • 100 г моркви;
  • 100 г солодкого болгарського перцю;
  • 1-1,5 ст. л. солі (або до смаку);
  • 2 ст. л. цукрового піску;
  • перець чорний горошком – 6 шт.;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • гвоздика – 4 шт.;
  • 6 ст. л. рослинного масла.

На першому етапі приготування потрібно почистити цибулю, моркву, болграський перець. Гарненько помити ці компоненти.

Зелені помідори наріжте кружальцями, цибулю - півкільцями, моркву - необхідно натерти на тертці, солодкий перець - нарізати соломкою.

Підготовлені овочі пересипаємо на смак сіллю, закриваємо кришкою і витримуємо в прохолодному місці 10-12 годин. Після охолодження у банках має утворитися розсіл.

Розсіл злийте (його можна використовувати надалі для засолювання огірків), а в овочеву масу додайте цукровий пісок, горошини чорного перцю, лавровий лист, гвоздику та олію.

Гасіть ароматні овочі при закритій кришці протягом 1 години.

Готову ікру можна викладати у стерилізовані банки та накривати стерильними кришками. Укутайте ковдрою та залиште до охолодження.

Готову ікру із зелених помідорів настоятися протягом кількох діб та пригощайтеся.

Читайте також:

Від цієї закуски всі будуть у захваті: рецепт салату з помідорами, цибулею та оселедцем на зиму

Захочеться накладати ложками: рецепт єврейського салату з кабачків та баклажанів на зиму

Така закуска шикарно піде під картоплю: рецепт салату з капусти з яблуками на зиму