Ікра із зелених помідорів – не надто поширена закуска, тому її сміливо можна назвати оригінальною та нестандартною. Водночас її інгредієнти настільки досконало гармонують між собою, що в результаті виходить просто фантастична страва.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти (на 2 півлітрові банки):
- близько 1 кг зелених помідорів;
- 200 г цибулі;
- 100 г моркви;
- 100 г солодкого болгарського перцю;
- 1-1,5 ст. л. солі (або до смаку);
- 2 ст. л. цукрового піску;
- перець чорний горошком – 6 шт.;
- лавровий лист – 2 шт.;
- гвоздика – 4 шт.;
- 6 ст. л. рослинного масла.
На першому етапі приготування потрібно почистити цибулю, моркву, болграський перець. Гарненько помити ці компоненти.
Зелені помідори наріжте кружальцями, цибулю - півкільцями, моркву - необхідно натерти на тертці, солодкий перець - нарізати соломкою.
Підготовлені овочі пересипаємо на смак сіллю, закриваємо кришкою і витримуємо в прохолодному місці 10-12 годин. Після охолодження у банках має утворитися розсіл.
Розсіл злийте (його можна використовувати надалі для засолювання огірків), а в овочеву масу додайте цукровий пісок, горошини чорного перцю, лавровий лист, гвоздику та олію.
Гасіть ароматні овочі при закритій кришці протягом 1 години.
Готову ікру можна викладати у стерилізовані банки та накривати стерильними кришками. Укутайте ковдрою та залиште до охолодження.
Готову ікру із зелених помідорів настоятися протягом кількох діб та пригощайтеся.
Читайте також:
Від цієї закуски всі будуть у захваті: рецепт салату з помідорами, цибулею та оселедцем на зиму
Захочеться накладати ложками: рецепт єврейського салату з кабачків та баклажанів на зиму
Така закуска шикарно піде під картоплю: рецепт салату з капусти з яблуками на зиму