У врожайні роки грибники у серпні збирають у кошики білі гриби, грузді, рижики, підберезники, піднавантаження білі, сироїжки, маслюки. Так чому бі не приготувати неймовірно ароматний, напрочуд смачний і дуже ніжний крем-суп з білими грибами з вершками, цибулею та молодою картоплею.

Грибочки очистіть від лісового сміття. Картоплю очистіть від шкірки і промийте в проточній воді від забруднень. Вершки можуть бути будь-якої жирності.

Гриби наріжте на шматочки і кілька разів промийте у холодній воді. Потім відваріть у киплячій воді, приблизно 15 хвилин. При закипанні та варінні з'являтиметься пінка, яку необхідно знімати.

Відкиньте гриби на друшляк і промийте ще раз холодною водою. Все, що не побачили при чищенні грибів, піде при варінні. Тепер гриби готові для подальшого вживання.

Для супу доведіть до кипіння воду та опустіть у неї нарізану картоплю. Залишіть варитися хвилин на 10. З вибором ідеальної каструлі для супу допоможе стаття про каструлі, посилання наприкінці рецепту.

У цей час очистіть і довільно наріжте моркву та цибулю. Форма подрібнення не має значення, тому що все буде потім подрібнюватися.

На гарячу сковороду налийте трохи олії і обсмажте моркву з цибулею 2-3 хвилини. Овочі стануть трохи м'якшими. Про те, як підібрати ідеальну сковороду, а також як правильно вибрати олію, читайте в окремих статтях, посилання в кінці рецепту.

Додайте до сковороди відварені гриби. Змішайте та обсмажуйте все разом ще 5-7 хвилин. З грибів випарується зайва волога і вони почнуть трохи підсмажуватись.

Надішліть грибну піджарку в каструлю до картоплі. За смаком додайте сіль та мелений перець. Додавати зайві спеції не треба, оскільки вони переб'ють аромат грибів. Залишіть все варитись ще хвилин на 10.

У цей час можна підсушити на сковороді грінки із хліба або з батона.

Усі інгредієнти добре проварилися. Трохи бульйону відлийте в кухоль. Це потрібно для того, щоб потім можна було відрегулювати густоту супу. Подрібніть все занурювальним блендером.

Крем суп вийде однорідної консистенції.

Додайте в нього вершки та прогрійте ще пару хвилин на вогні. При необхідності підлийте бульйон відлитий до необхідної консистенції.

Налийте готовий крем-суп у тарілки, доповніть грінками та подавайте до столу.

Читайте також:

Східна насолода: рецепт томатного супу з м'ясним фаршем та яблуком

Справжня чоловіча страва: рецепт грузинського супу з картоплею, квасолею та томатною пастою

Ой, несіть мені добавку: рецепт старовинної єврейської закуски з печінки та філе оселедця

Згадаймо смак дитинства: рецепт домашніх картопляних пиріжків з начинкою з фаршу та моркви