Продукти (на 3 порції)
Патісони - 350 г
Помідор - 200 г
Яйце (невелике) – 1 шт.
Сметана (жирністю 20%) - 100 г
Сир твердий - 80 г
Олія - ​​10 мл
Зелень свіжа (кріп, петрушка) - 15 г
Сіль за смаком
Перець чорний мелений - за смаком

Патисони вибирайте молоді з ніжною шкіркою і недорозвиненим насінням, помідор - з солодкуватим ноткою. Сир візьміть хорошу якість, щоб він легко плавився. Сметану використовуйте будь-яку жирність. Зелень підійде будь-яка - кріп, петрушка, селера, кінза або інша за смаком.
Овочі та зелень вимийте та обсушіть.
Увімкніть духовку для розігріву до 180 градусів.

Сметану відправте у глибоку миску. Убийте яйце.

Перемішайте вилкою до однорідності.

Зелень дрібно наріжте. Додайте до сметанної маси та перемішайте.

Посоліть і поперчіть, перемішайте.

Патіссон наріжте невеликими шматочками довільної форми.

Підберіть потрібну форму для запікання (у мене – 24х16 см). Змастіть форму олією. Викладіть нарізані патисони.

Помідор наріжте півкола або невеликими часточками. Викладіть на шар патисонів,
трохи посоліть і поперчіть.

Додайте до овочів сметанну заливку, рівномірно розподіляючи.
Форму відправте в розігріту духовку, запікайте патисони 30-35 хвилин за температури 180 градусів.

Через час (коли овочі стануть м'якими) дістаньте форму з духовки.

Посипте овочі тертим сиром.

Поверніть форму в духовку, запікайте блюдо ще 8-10 хвилин до розплавлення сиру.