Продукти (на 3 порції) | ||
Патісони - 350 г | ||
Помідор - 200 г | ||
Яйце (невелике) – 1 шт. | ||
Сметана (жирністю 20%) - 100 г | ||
Сир твердий - 80 г | ||
Олія - 10 мл | ||
Зелень свіжа (кріп, петрушка) - 15 г | ||
Сіль за смаком | ||
Перець чорний мелений - за смаком |
Патисони вибирайте молоді з ніжною шкіркою і недорозвиненим насінням, помідор - з солодкуватим ноткою. Сир візьміть хорошу якість, щоб він легко плавився. Сметану використовуйте будь-яку жирність. Зелень підійде будь-яка - кріп, петрушка, селера, кінза або інша за смаком.
Овочі та зелень вимийте та обсушіть.
Увімкніть духовку для розігріву до 180 градусів.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПеремішайте вилкою до однорідності.
Зелень дрібно наріжте. Додайте до сметанної маси та перемішайте.
Посоліть і поперчіть, перемішайте.
Підберіть потрібну форму для запікання (у мене – 24х16 см). Змастіть форму олією. Викладіть нарізані патисони.
Помідор наріжте півкола або невеликими часточками. Викладіть на шар патисонів,
трохи посоліть і поперчіть.
Додайте до овочів сметанну заливку, рівномірно розподіляючи.
Форму відправте в розігріту духовку, запікайте патисони 30-35 хвилин за температури 180 градусів.
Через час (коли овочі стануть м'якими) дістаньте форму з духовки.
Поверніть форму в духовку, запікайте блюдо ще 8-10 хвилин до розплавлення сиру.
Запіканка з патисонів та томатів у сметанно-яєчній заливці готова.
Читайте також:
Один лише запах зводить з розуму: рецепт кабачків, запечених у вершковому соусі з грибами