Коли настає сезон консервування і у вас залишаються огірки, що переросли, не варто засмучуватися, адже існує прекрасний рецепт "Тещиних язичків" з огірків на зиму, який доведеться вам дуже доречно. Адже в справжньому господарстві ніщо не повинно пропадати, а заготівлі з огірків, що переросли, анітрохи не поступаються до смаку тим, що приготовані з дрібних огірків.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДетальніше про закуску за рецептом "Тещиних язичків" з огірків, що переросли, читайте в нашому матеріалі.
Для приготування закуски за рецептом "Тещиних язичків" з огірків, що переросли, нам знадобиться:
На 2 банки по 750 мл кожна: | ||
огірки свіжі – 2 кг | ||
вода - 1 л | ||
цукор - 100 г | ||
сіль - 15 г | ||
лимонна кислота – 5 г | ||
гвоздика – 5 шт. | ||
перець чорний горошком – 5 шт. | ||
перець запашний горошком – 5 шт. |
Спосіб приготування закуски за рецептом "Тещиних язичків" з огірків, що переросли:
1. Ретельно промийте огірки і очистіть їх від шкірки за рецептом "Тещиних язичків" з огірків, що переросли. Потім розріжте їх уздовж на скибочки завтовшки приблизно 1-1,5 см.
2. Приготуйте розсіл за рецептом "Тещиних язичків" з огірків, що переросли, додавши у воду всі необхідні прянощі, а також сіль і цукор за смаком.
3. Доведіть розсіл за рецептом "Тещиних язичків" з огірків, що переросли, до кипіння.
4. Складіть скибочки огірків у каструлю і залийте їх киплячим розсолом. Дайте їм просочитися у розсолі протягом 10 хвилин. За бажання зверху можна поставити невеликий прес.
5. Перекладіть огірки в чисті банки, укладаючи щільно один до одного.
6. Ще раз закип'ятіть решту розсолу за рецептом "Тещиних язичків" з огірків, що переросли. Залийте їм огірки у банках та надійно закрийте їх кришками.
Тепер ви можете насолоджуватися своїми "Тещиними язичками" з огірків упродовж усієї зими. Смачного!
Читайте також:
Соковитий фарш і багато моркви з цибулею: рецепт пишних пиріжків, які так і просяться до рота