Сирники з курагою - один із найбільш поживних сніданків для всієї родини. Ще б пак, з додаванням кураги сирники набувають не тільки гарного помаранчевого кольору, але й цікавішого смаку з невеликою кислинкою.
ІНГРЕДІЄНТИ
  • 2 пачки нежирного творога, 360 г
  • 150 г гарбуза чи моркви
  • 50 г кураги
  • цедра 1 апельсина
  • 1 велике яйце С0 або СВ
  • ваніль
  • рисове борошно для формування
  • олія для формування
  • натуральний йогурт для подачі
Перед безпосереднім приготуванням сирників заздалегідь, за 6-12 годин, замочіть курагу в невеликій кількості питної води кімнатної температури. Потім обсушіть курагу (настій можна просто випити) та подрібніть блендером у пюре.
Розігрійте духовку до 180 ° С, бажано з конвекцією. Застеліть лист папером для випічки. Гарбуз чи моркву очистіть і натріть на дрібній тертці. Змішайте з яйцем та сиром, додайте пюре з кураги та ваніль, перемішайте.
Розділіть масу, що вийшла, на шматочки вагою 50-60 г. Насипте на дошку трохи рисового борошна. Змастіть руки олією і скачайте зі шматочків тіста кульки. Готові кульки викладайте на дошку борошно.
Переверніть кульки іншою стороною в борошно і розплющіть в коржики товщиною приблизно 2,5 см. Обтрусіть зайве борошно, перекладіть сирники на підготовлений лист.
Запікайте у верхній третині духовки 20 хв. Подавайте теплими або остиглими, з йогуртом.

Читайте також:

Швидко та апетитно: рецепт закуски у вигляді сирно-пивних тостів. Розлітаються миттєво

Розлітаються як насіння: рецепт крабових паличок з начинкою із сиру та яйця

Один лише запах зводить з розуму: рецепт молодих баклажанів з помідорами та сиром моцарелла в духовці

Байдужим ніхто не залишиться: рецепт цибульного пирога-запіканки з сосисками та сиром