Запіканка з молодих кабачків зі сметанною заправкою сподобається навіть тим, хто не любить страви з кабачків, оскільки кабачки в ній вгадуються слабо - вирішальну роль у формуванні смаку на себе бере все-таки сметанна заправка. По-друге, запіканка в розрізі виглядає просто приголомшливо! Ну і по-третє, запіканка з кабачків, приготована за цим рецептом-страва поживна, універсальна, у сезон молоденьких кабачків якраз те, що потрібно!
кабачки 500-600 г
сметана 200 гр
цибуля ріпчаста 2-3 шт.
чеснок 1 зубчик
олія рослинна 4-5 ст.л.
сир твердий 50 г
мука 2 ст.л.
сіль за смаком;
перець чорний мелений за смаком;
приправи до смаку.

Приготувати заправку з тертого часнику, сметани та дрібнорубаної зелені.

Додати сіль|соль|, перець, добре перемішати. Занадто густий соус можна розвести молоком чи водою.

Очистити цибулю, нарізати півкільцями, розмір - середній.

Сковороду прогріти, змастити вершковим маслом|мастилом|, смажити цибулю до м'якості.

Кабачок очистити від шкірки, нарізати скибочками завтовшки один сантиметр.

Скибочки обваляти в борошні, смажити протягом 5 хвилин на сковороді.

Змастити дно форми для запікання вершковим маслом|мастилом|.

Викласти кабачки першим шаром, далі – сметанна заправка, цибуля.

Шари повторити тричі.

Натерти твердий сир, посипати запіканку.

Закрити фольгою. Прогріти духову шафу до 200 градусів, час запікання – 20 хвилин

Фольгу зняти, готувати ще 5 або 10 хвилин|мінути| до отримання скоринки.

Подати страву гарячим, як доповнення до свинини, яловичини, курки, риби. Або як самостійна страва.

Читайте також: