Для приготування тіста для піци знадобляться такі продукти:

  • борошно пшеничне – 250 г+ для роботи з тестом;
  • вода – 125 мл (підігріти до 37 градусів);
  • дріжджі сухі – 1 ч. ложка;
  • цукор – 1 щіпка;
  • сіль - 1 щіпка;
  • олія рослинна - 2 ст. ложки.

У теплій воді розчиняємо сухі дріжджі з цукром, перемішуємо та залишаємо на 10-15 хвилин.

Борошно потрібно просіяти в миску і трохи всипати солі. Вливаємо в борошно воду з дріжджами та цукром, додаємо олію та перемішуємо.

Замісити м'яке тісто. Тісто викласти в миску, накрити рушником або кришкою та залишити на 30-40 хвилин.

Продукти для начинки:

  • Кабачки - 180 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Крабові палички – 80 г
  • Сир твердий - 70 г
  • Сметана – 2 ст. ложки
  • Олія вершкове - 2 ст. ложки
  • Сік лимона – 1 ч. ложка
  • Чебрець сушений - 1 щіпка
  • Горіх мускатний мелений - 1 щіпка
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Кабачок промити, зрізати краї із двох сторін. Натерти кабачок на великій тертці.

Цибулю і крабові палички нарізати кубиками.

У сковороді розтопити вершкове масло|мастило|. Обсмажити цибулю на середньому вогні 5 хвилин.

Додати до цибулі кабачки, накрити кришкою і гасити на середньому вогні 5-7 хвилин.

Дати кабачкам охолонути, додати чебрець, мускатний горіх, чорний перець, сіль та сік лимона. Туди викласти сметану. Перемішати начинку.

На цей час тісто підійшло.
Увімкнути духовку, нехай розігрівається до 180 градусів.

Обім'яти тісто руками, трохи підпиляти борошном.

Тісто розкотити в круглий пласт і викласти на лист, вистелений пекарським папером. Злегка розрівняти тісто руками. Вийде основа для піци діаметром 26-28 см.

Змастити основу для піци кабачковою начинкою, не доходячи до краю на 1-1,5 см.

На кабачки викласти крабові палички.
Сир натерти на великій тертці та посипати начинку.

Випікати піцу в духовці за 180 градусів 20-25 хвилин.

Подати піцу з кабачком, крабовими паличками та сиром до столу у гарячому вигляді.

Читайте також: