Борщова заправка - популярний вид консервації на зиму. Ще б пак, вона дозволяе економити час під час готування, а деякі рецепти приготування навіть розраховані на те, що страва буде використовуватися не тільки як заправка, але також як салат або соус.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЩоб приготувати борщову заправку на зиму, потрібні прості продукти, що знайдуться у кожного вдома. Пропонуємо рецепт в результаті якого вийде одна баночка 500 мл.
Склад / Інгредієнти:
- помідори 350 грам;
- яблука 80 грам;
- буряк 80 грам;
- болгарський перець 70 грам;
- морква 50 грам;
- цибуля ріпчаста 50 грам;
- олія рослинна 50 грам;
- цукор 3-4 грами;
- сіль 5 грам .
Отож, всі коренеплоди необхідно почистити, помити, з перцю видалити плодоніжки і насіння.
Помідори та яблука нарізаємо часточками, зрізавши плодоніжки, хвостики та насіння та перекручуємо в пюре за допомогою блендера або м'ясорубки.
Натріть на тертці почищений буряк і моркву.
Наріжте кубиками очищений від насіння солодкий перець.
Налийте в каструлю масло|мастило|, всипте буряк і моркву, пасеруйте 2 хвилини, помішуючи. Всипте кубики перцю і нарізану кубиками цибулю. Смажте все разом ще кілька хвилин на середньому вогні. Влийте томатно-яблучне пюре. Всипте цукор та сіль. Гасіть заправку 20-25 хвилин на повільному вогні.
Гарячу заправку необхідно одразу розкласти у заздалегідь простерелізовані банки і закатати.
Укутайте банки ковдрою і залиште до охолодження. Взимку додайте заправку до борщу або просто намазуйте на хліб у вигляді перекусу. Зберігайте заправку у темному та прохолодному місці.
Читайте також:
Будете потай красти з холодильника: рецепт консервованої огіркової ікри на зиму
Це справжній делікатес: рецепт грибної ікри з опеньків. Заготівля на зиму
Усі думатимуть, що це ананаси: рецепт маринованих кабачків на зиму
Ви шаленієте від цієї заготівлі на зиму: рецепт ікри з молодих кабачків та мівіни