Борщова заправка - популярний вид консервації на зиму. Ще б пак, вона дозволяе економити час під час готування, а деякі рецепти приготування навіть розраховані на те, що страва буде використовуватися не тільки як заправка, але також як салат або соус.

Щоб приготувати борщову заправку на зиму, потрібні прості продукти, що знайдуться у кожного вдома. Пропонуємо рецепт в результаті якого вийде одна баночка 500 мл.

Склад / Інгредієнти:

  • помідори 350 грам;
  • яблука 80 грам;
  • буряк 80 грам;
  • болгарський перець 70 грам;
  • морква 50 грам;
  • цибуля ріпчаста 50 грам;
  • олія рослинна 50 грам;
  • цукор 3-4 грами;
  • сіль 5 грам .

Отож, всі коренеплоди необхідно почистити, помити, з перцю видалити плодоніжки і насіння.

Помідори та яблука нарізаємо часточками, зрізавши плодоніжки, хвостики та насіння та перекручуємо в пюре за допомогою блендера або м'ясорубки.

Натріть на тертці почищений буряк і моркву.

Наріжте кубиками очищений від насіння солодкий перець.

Налийте в каструлю масло|мастило|, всипте буряк і моркву, пасеруйте 2 хвилини, помішуючи. Всипте кубики перцю і нарізану кубиками цибулю. Смажте все разом ще кілька хвилин на середньому вогні. Влийте томатно-яблучне пюре. Всипте цукор та сіль. Гасіть заправку 20-25 хвилин на повільному вогні.

Гарячу заправку необхідно одразу розкласти у заздалегідь простерелізовані банки і закатати.

Укутайте банки ковдрою і залиште до охолодження. Взимку додайте заправку до борщу або просто намазуйте на хліб у вигляді перекусу. Зберігайте заправку у темному та прохолодному місці.

Читайте також:

Будете потай красти з холодильника: рецепт консервованої огіркової ікри на зиму

Це справжній делікатес: рецепт грибної ікри з опеньків. Заготівля на зиму

Усі думатимуть, що це ананаси: рецепт маринованих кабачків на зиму

Ви шаленієте від цієї заготівлі на зиму: рецепт ікри з молодих кабачків та мівіни