Молода картопля на шампурах із салом та зеленню стане чудовим варіантом як святкового, так і повсякденного гарніру.

Докладніше про те, як приготувати страву за рецептом молодої картоплі на шампурах із салом та зеленню читайте у нашому матеріалі.

Для приготування страви за рецептом молодої картоплі на шампурах із салом та зеленню нам знадобиться:

Спосіб приготування страви за рецептом молодої картоплі на шампурах із салом та зеленню:

Для досягнення ідеального смаку картоплі на шампурах із салом та зеленню настійно рекомендується використовувати молоду картоплю. Хоча стара картопля теж підійде для картоплі на шампурах із салом і зеленню, але результат буде набагато смачнішим з молодим. Зазвичай при приготуванні молодої картоплі на шампурах із салом та зеленню виходить три рівні готовності: обвуглені краї, смачний розсипчастий шар, а серединка залишається недосмаженою. Це досить розчаровує. Однак у даному рецепті знайдено розв'язання цієї проблеми та описано докладно!

1. Промиваємо молоду картоплю для картоплі на шампурах із салом та зеленню під проточною водою, ретельно чистимо її щіткою або скребком. Шкірка має бути бездоганно чистою. Вибір сорту картоплі немає особливого значення - можна вибирати залежно від переваг.

2. Обсушуємо картопля для страви з молодої картоплі на шампурах із салом та зеленню паперовими рушниками. Нарізаємо бульби на тонкі кружечки завтовшки приблизно 0,5 див.

3. Переходимо до обробки сала для молодої картоплі на шампурах із салом та зеленню. Необхідно нарізати його на тонкі квадратики. Однак свіже сало досить складно нарізати таким чином. У цьому випадку рекомендується заморозити сало. Заморожене сало чудово нарізається на тонкі скибочки!

4. Є ще одна порада: перед тим, як нанизувати інгредієнти для молодої картоплі на шампурах із салом та зеленню, сало можна спробувати натерти спеціями. Якщо сало солоне, то картопля можна не солити - солоність сала вже цілком достатня, щоб не надавати страві надто солоного смаку.

5. Нанизуємо на шампур інгредієнти молодої картоплі на шампурах із салом та зеленню потрібно в наступному порядку: сало-картопля-сало-картопля. Потім обертаємо шампур гілочками чебрецю. Можна також використовувати розмарин або іншу зелень, але рецепт молодої картоплі на шампурах із салом та зеленню пропонує чебрець.

6. Приступаємо до упаковки інгредієнтів для молодої картоплі на шампурах із салом та зеленню у фольгу. Пакуємо саме картопля, щоб жири не витікали назовні. Пакуйте ретельно, щоб зберегти всі аромати та соки молодої картоплі на шампурах із салом та зеленню.

7. Розміщуємо шампури на мангалі. Перевертаємо їх час від часу протягом 20 хвилин. Після цього часу аромат явно відчуватиметься.

8. Обережно знімаємо фольгу з молодої картоплі на шампурах із салом та зеленню, щоб не обпектися. Повертаємо шампури на мангал і даємо краю картоплі підрум'янитися. Зазвичай цього достатньо лише на кілька хвилин.

Тепер у вас справжня молода картопля на шампурах із салом та зеленню, повністю приготований без сирої недосмаженої серединки.

Читайте також:

Захочеться облизати тарілку: рецепт баклажанів, запечених у томатно-цибульному соусі із сиром

Очі заплющуються від задоволення: рецепт кабачків, фаршированих крабовими паличками із сиром та сметаною

Не страва, а свято: рецепт човників з молодих кабачків із куркою та сиром