Оладки — чи не головна страва із кабачка, яку готують багато українців у літній сезон. А це також дуже популярна літня закуска в Греції в літній час. То чому б не додати до звичного нам рецепту трохи грецького колориту?
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля того, щоб приготувати млинці з кабачків із соусом дзадзики, потрібні такі продукти:
- кабачки - 1 кг;
- кріп – 20 г;
- листя м'яти – 10 г;
- цибуля ріпчаста - 50 г;
- бринза – 200 г;
- борошно пшеничне – 150 г;
- яйце куряче - 2 шт;
- рослинна олія – 2 ст.л.;
- сіль – 1 ч.л.;
- огірок – 150 г;
- йогурт натуральний – 350 г;
- часник – 2 зубчики;
- кріп – 10 г;
- оливкова олія – 2 ст.л.;
- оцет винний червоний – 1 ст.л.;
- сіль - 1 ч.л.
Отже, кабачок за рецептом потрібно натерти на дрібній тертці, скласти в друшляк, щедро посипте сіллю та залиште на півгодини. Далі кабачок потрібно добре віджати і залишити ще півгодини, після чого знову віджати.
Далі дрібно нарізаємо цибулю, зелень кропу, листя м'яти і додаємо в кабачки. Додаємо подрібнену бринзу та 2 збиті яйця. Все потрібно перемішати.
Додайте пшеничне борошно і ретельно перемішайте.
Нагрійте сковороду на сильному вогні, додайте|добавляйте| 2 ст.л. олії і викладіть ложкою тісто. Сформуйте круглі оладки.
Смажте з двох сторін на слабкому вогні по 3 - 4 хвилини до золотистої скориночки.
важливо!
- Для здоровішої версії можна не обсмажувати, а запекти оладки в духовці при 180 градусах. Для цього розмістіть оладки на деку, злегка змастіть оливковою олією та запікайте близько 25 хвилин, перевернувши їх у середині цього часу.
Млинці з кабачків потрібно подавати гарячими з грецьким соусом дзадзики. Перед подачею оладки з кабачків потрібно полити зверху чайною ложкою оливкової олії.
Соус дзадзики дуже простий, як і більшість грецьких страв, і найголовніше, що для його приготування не потрібно стояти біля плити, оскільки цей холодний соус не потрібно варити. Крім того, греки здавна вважали, що такий соус підвищує статевий потяг як у чоловіків, так і у жінок.
Отже, для приготування соусу дзадзики потрібно дрібно порубати або пропустити через начинку часник, очистити і натерти на тертці огірок. Добре віджати м'якоть. У йогурт додаємо часник, огірок, оливкову олію, оцет (або лимонний сік), дрібно нарізаний кріп та сіль. Все ретельно перемішуємо та відправляємо соус на 30 хвилин у холодильник.
Читайте також:
Страва для справжніх чоловіків: рецепт запіканки "Лінива дружина" з макаронами та сиром
Всі гості будуть у захваті: рецепт закуски з крекерів, крабових паличок та плавленого сирку
Цей смак просто дурманить: рецепт фаршированого малосольного оселедця. Такого ви не куштували