Оладки — чи не головна страва із кабачка, яку готують багато українців у літній сезон. А це також дуже популярна літня закуска в Греції в літній час. То чому б не додати до звичного нам рецепту трохи грецького колориту?

Для того, щоб приготувати млинці з кабачків із соусом дзадзики, потрібні такі продукти:

  • кабачки - 1 кг;
  • кріп – 20 г;
  • листя м'яти – 10 г;
  • цибуля ріпчаста - 50 г;
  • бринза – 200 г;
  • борошно пшеничне – 150 г;
  • яйце куряче - 2 шт;
  • рослинна олія – 2 ст.л.;
  • сіль – 1 ч.л.;
  • огірок – 150 г;
  • йогурт натуральний – 350 г;
  • часник – 2 зубчики;
  • кріп – 10 г;
  • оливкова олія – 2 ст.л.;
  • оцет винний червоний – 1 ст.л.;
  • сіль - 1 ч.л.

Отже, кабачок за рецептом потрібно натерти на дрібній тертці, скласти в друшляк, щедро посипте сіллю та залиште на півгодини. Далі кабачок потрібно добре віджати і залишити ще півгодини, після чого знову віджати.

Далі дрібно нарізаємо цибулю, зелень кропу, листя м'яти і додаємо в кабачки. Додаємо подрібнену бринзу та 2 збиті яйця. Все потрібно перемішати.

Додайте пшеничне борошно і ретельно перемішайте.

Нагрійте сковороду на сильному вогні, додайте|добавляйте| 2 ст.л. олії і викладіть ложкою тісто. Сформуйте круглі оладки.

Смажте з двох сторін на слабкому вогні по 3 - 4 хвилини до золотистої скориночки.

важливо!

  • Для здоровішої версії можна не обсмажувати, а запекти оладки в духовці при 180 градусах. Для цього розмістіть оладки на деку, злегка змастіть оливковою олією та запікайте близько 25 хвилин, перевернувши їх у середині цього часу.

Млинці з кабачків потрібно подавати гарячими з грецьким соусом дзадзики. Перед подачею оладки з кабачків потрібно полити зверху чайною ложкою оливкової олії.

Соус дзадзики дуже простий, як і більшість грецьких страв, і найголовніше, що для його приготування не потрібно стояти біля плити, оскільки цей холодний соус не потрібно варити. Крім того, греки здавна вважали, що такий соус підвищує статевий потяг як у чоловіків, так і у жінок.

Отже, для приготування соусу дзадзики потрібно дрібно порубати або пропустити через начинку часник, очистити і натерти на тертці огірок. Добре віджати м'якоть. У йогурт додаємо часник, огірок, оливкову олію, оцет (або лимонний сік), дрібно нарізаний кріп та сіль. Все ретельно перемішуємо та відправляємо соус на 30 хвилин у холодильник.

Читайте також:

Страва для справжніх чоловіків: рецепт запіканки "Лінива дружина" з макаронами та сиром

Всі гості будуть у захваті: рецепт закуски з крекерів, крабових паличок та плавленого сирку

Цей смак просто дурманить: рецепт фаршированого малосольного оселедця. Такого ви не куштували